detector.media
31.08.2016 18:12
Радіо «Можливість» отримало дозвіл на тимчасове мовлення в Краматорську
Радіо «Можливість» отримало дозвіл на тимчасове мовлення в Краматорську
31 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала дозвіл на тимчасове мовлення до завершення антитерористичної операції радіостанції «Можливість» (ТОВ «ТРК “Можливість”») з міста Слов’янська Донецької області.

Дозвіл надано на тимчасове мовлення на частоті 99,0 МГц у місті Краматорську Донецької області з потужністю передавача 500 Вт.

Радіокомпанія має ліцензії на мовлення в Краматорську та Одесі, але в УКХ-діапазоні. Нині ж вона вийде в ефір у ФМ-діапазоні.

Нагадаємо, що 20 липня Нацрада надала дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 88,4 МГц у місті Бахмуті Донецької області ТРК «Арта плюс» із міста Ізюм Харківської області, яка мовить з позивним «Радио Класс».

Загалом станом на 31 серпня дозволами на тимчасове мовлення мовлення в зоні АТО володіють уже 16 телеканалів і радіостанцій, оформлених на 11 юридичних осіб-телерадіоорганізацій.

Найбільшу кількість тимчасових дозволів має Національна телекомпанія України (разом зі своїми Донецькою та Луганською філіями): 34 телевізійні та радіочастоти, на яких мовлять телеканали «UA: Перший», «ДоТБ», ЛОТ і радіостанції «Українське радіо», «Голос Донбасу», «Пульс ФМ».

Крім НТКУ тимчасові дозволи на 22 телевізійні та радіочастоти мають телеканали «1+1», 5 канал, «Україна», «Донбас», «Ірта», а також радіостанції «Громадське радіо», «Радіо 24», «Русское радио – Украина», «Радио Класс» і «Можливість».

18 липня Міністерство інформаційної політики оприлюднило власний законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення», яким пропонує узаконити поняття тимчасового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення і надання відповідних дозволів Нацради.

20 липня Нацрада погодила цей законопроект із зауваженнями. Зокрема, Нацрада пропонує, щоб тимчасове мовлення існувало лише на прикордонних з Росією територіях.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY