detector.media
25.08.2016 14:47
Головред «НикВести» закликав СБУ оприлюднити його журнал дзвінків
Головред «НикВести» закликав СБУ оприлюднити його журнал дзвінків
Головний редактор «НикВести» Олег Деренюга, якого 24 серпня СБУ Миколаєва звинуватила в хибному дзвінку про замінування Собороної площі міста, не виключає, що ніякого дзвінка не було та закликає спецпризначенців опублікувати його журнал дзвінків, або припинити звинувачення

Про це пишуть «НикВести».

На прес-конференції, яка відбулась 25 серпня в Українському кризовому центрі, пан Деренюга зазначив, що під час допиту у співробітників СБУ не було роздруківки дзвінків мобільного оператора.

«Під час мого затримання я кілька разів просив надати документ або доказ того, що мій телефон дійсно фігурує в зазначеному факті, що хтось дзвонив. Мені говорили, що є якась роздруківка «Укртелекому». Просив кілька разів її надати – нічого не було. Єдине, що дали – якусь фотографію паперу, де від руки вказано мій телефон і час, коли був дзвінок. Нічого іншого не показали, тому не впевнений, чи був взагалі дзвінок», – розповів журналіст.

Він також припустив, що СБУ вилучила у нього телефон для того, щоб отримати доступ до особистих даних.

«Тепер їм потрібно довести, що я дійсно комусь дзвонив. Вони до цих пір цього не зробили. Нічого крім слів і звинувачень немає. Ще не опубліковано, я бачу причиною всього цього лише необхідність вилучення телефону, щоб отримати доступ до моїх джерел, документів, листувань», підкреслив він.

Нагадаємо, 24 серпня у Миколаєві співробітники СБУ протягом трьох годин допитували редактора видання «НикВести» Олега Деренюгу, якого звинувачують у хибному дзвінку про мінування Соборної площі міста. Пізніше журналіст заявив, що вимагає притягнення представників СБУ до відповідальності. Своє затримання він пов'язує з професійною діяльністю і антикорупційними розслідуваннями.

«Детектор медіа» намагається зв’язатися з прес-службою СБУ України для висвітлення позиції відомства.

На фото – Олег Деренюга

Фото: "НикВести"

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY