detector.media
17.08.2016 13:07
Суд знову арештував Крисіна, підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Веремія
Суд знову арештував Крисіна, підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Веремія
16 серпня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб для Юрія Крисіна, обвинувачуваного у причетності до вбивства київського журналіста В'ячеслава Веремія під час подій Євромайдану у лютому 2014 року.

Про це повідомляє видання «Вести»

Юрію Крисіну, відомому в кримінальних колах під прізвиськом «Шафа», інкримінують хуліганство, вчинене групою осіб. Суд за клопотанням адвоката підсудного пройшов в закритому режимі.

«Через те, що в процесі засідання про підсудного буде розголошена особиста інформація, я прошу всіх сторонніх залишити зал суду», - заявила судя Світлана Смик.

Як повідомляють «Вести», до зали суду Юрій Крисін прибув в супроводі кількох осіб в цивільному одязі. За твердженням джерел видання, це були співробітники силових органів, які по-дружньому поводилися з підсудним. Юрій Крисін від коментарів відмовився.

Нагадаємо, Юрій Крисін є одним з підозрюваних у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія, якого було вбито в Києві в ніч з 18 на19 лютого 2014 року під час Революції гідності. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення.

За даними слідства, у злочині брали участь п'ять осіб.

Підозрюваного у побитті та притягнутого до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту 16 жовтня 2014 року.

У вбивстві журналіста підозрюється Джалал Алієв на прізвисько «Діма Дагестанець».

12 жовтня 2015 року Голосіївський райсуд Києва заарештував на два місяці Юрія Крисіна, підозрюваного в причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, але в іншій справі - перестрілці біля метро «Житомирська», що сталася 9 жовтня. Він був затриманий за підозрою у вимаганні данини з підприємців на автостанціях біля станції метро «Житомирська», на Центральному вокзалі і автовокзалі. В ході обшуку в його BMW виявили гранати, які експертиза визнала бойовими. Незважаючи на це, Юрій Крисін знову опинився на волі.

Видання «Вести» також повідомляє, 5 травня цього року Юрій Крисін, незважаючи на перебування під слідством у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, в складі організованої злочинної групи скоїв розбійний напад на автозаправку. На відеозаписі з камер спостереження видно, що  після побиття одного з охоронців він вистрелив йому в ногу з травматичного зброї.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY