detector.media
28.07.2016 13:25
На Одещині деякі райони приймають російські канали з території Придністров’я
На Одещині деякі райони приймають російські канали з території Придністров’я
Одеський активіст Михайло Голубєв наводить свідчення мешканця одного з прикордонних із Придністров'ям (так звана «Придністровська Молдавська республіка» - ПМР) районів Одеської області, який скаржиться на засилля російської телепропаганди з території ПМР.

Про це Михайло Голубєв повідомив у своєму Facebook.

За його словами, складна ситуація з українським мовлення склалася у прикордонних з Придністров'ям районах Одещини – Великомихайлівському та Захарівському.

«У самій Великомихайлівці - кабельне телебачення. А в населених пунктах, таких як Великокомарівка, Велікопоское, Слов'яносербка, Гребеники та інших - тільки ефірне. Український "аналог "- нестійкий з поганим якістю, або ж взагалі немає покриття», - так описує активіст ситуацію.

«Цифрове» теелбачення (Т2) поки відсутнє, встановлений в Ширяєвому ретранслятор до віддалених населених пунктів не дістає. Навіть в райцентрі Великомихайлівці нестійкий сигнал Т2.

«Однак, Тирасполь транслює прекрасного якості "цифру" – в основному  російські канали, ПМР і кілька каналів Молдови. Іноді транслюють "Інтер", але вибірково. Волосся дибки стає від російських передач! А місцеве населення - в основному пенсіонери, і все це приймають за чисту монету. Переконати важко , а часто і неможливо. Такі справи. Покрити б всю цю територію Т2, та ще пенсіонерам безкоштовно приймачі підключити - було б здорово. А якби і Придністров'я могло приймати - ми багато виграли б. Але нашим чиновникам не до цього», - пише активіст.

Нагадаємо,  22 квітня члени робочої групи Нацради проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає. Ситуація виникла після захоплення російською стороною в окупованому Криму телевежі у місті Красноперекопську.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим змайбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

17 червня Сергій Костинський презентував стратегію розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення та територію Криму протягом 2016-2017 років, до якої входять перспективні проекти з розвитку телерадіомовлення на території області. Один із напрямків проекту – якісне збільшення рівня покриття території Херсонської області аналоговим та цифровим ефірним мовленням, ліквідація «білих плям» телерадіомовлення.

Фото: odesa.depo.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY