detector.media
10.07.2016 14:00
У Києві відбудеться акція на підтримку ув’язненого в Росії Олега Сенцова
У Києві відбудеться акція на підтримку ув’язненого в Росії Олега Сенцова
13 липня в Києві відбудеться акція до дня народження засудженого в РФ українського режисера, сценариста, письменника, громадського активіста, учасника Євромайдану, Автомайдану та антивоєнних протестів в Криму Олега Сенцова.

Про це йдеться на сторінці акції у Facebook.

«Свій сороковий день народження Олег зустріне за кремлівськими гратами. Ініціативна група «Комітет солідарності» закликає всіх, хто бажає привітати та підтримати, висловити свою незгоду з діями Росії щодо наших громадян, доєднатися до акції з нагоди дня народження Олега Сенцова», - закликають організатори.

Акція відбудеться 13 липня о 19.00.  Місце проведення: Київ, метро «Майдан Незалежності» (поблизу Лядських воріт). 

Все про справу Сенцова-Кольченка можна почитати за посиланням.

Варто нагадати, що Amnesty International в Україні розробила форму електронних листів до ув’язнених у Росії Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Міністерство юстиції України надіслало  російській стороні запит щодо повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва. Мін’юст України зажадав від Москви виконання конвенції про передачу засуджених, відзначаючи, що вони знаходяться у важкому стані, для деяких існує загроза життю. 14 червня українських політв’язнів Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва було звільнено завдяки обміну на журналістів Олену Гліщинську і Віталія Діденка, яких було затримано в Україні у 2015 році за підозрою у сепаратизмі.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяляє, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін. Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

Раніше у Росії заявляли, що остаточне рішення щодо долі Олега Сенцова та інших засуджених прийматимуть федеральні суди РФ.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY