detector.media
24.06.2016 15:36
«Стоп терор» повідомляє про італійського журналіста, який відкрив своє інформагентство в «ЛНР»
«Стоп терор» повідомляє про італійського журналіста, який відкрив своє інформагентство в «ЛНР»
Волонтери групи «Стоп терор» заявляють, що італійський журналіст Вітторіо-Ніколя Рангелоні (Vittorio-Nicola Rangeloni) веде пропагандистську війну проти України, висвітлюючи події на Сході країни з точки зору сепаратистів «ЛНР».

Про це повідомляє координатор групи Семен Кабакаєв, передає «Преса України». 

Італійський журналіст Вітторіо-Ніколя Рангелоні переїхав до окупованого Луганська і відкрив на тимчасово окупованій сепаратистами території Луганщини інформаційне агентство LNR Today-Italia. Як стверджує Семен Кабакаєв,  діяльність агентства спрямована на висвітлення подій, які відбуваються на території «ЛНР/ДНР», а також - на ведення інформаційної війни проти уряду України і ВСУ.

Вітторіо-Ніколя Рангелони пояснює свої дії бажанням донеси до людей правду: мовляв, журналісти «пишуть про Донбас з відстані в 2000 кілометрів, часто публікуючи відверту брехню про реальний стан справ».

«Ось чому я думав, що мовлення про те, що я бачу своїми очима, без будь-яких фільтрів, може бути хорошим внеском у цю війну», - наводять волонтери «Стоп терору» заяву італійського журналіста одному із європейських видань.

Волонтери також заявляють, що у одному із інтерв'ю Вітторіо-Ніколя Рангелоні дає зрозуміти, що не проти взяти в руки зброю і воювати за «ЛНР». Він також бере інтерв'ю у своїх земляків-найманців, які стали учасниками незаконних збройних формувань і беруть безпосередню участь в бойових діях на стороні терористів. 

На сторінці Вітторіо-Ніколя Рангелоні у одній із соціальних мереж викладено декілька десятків фото, де він знаходиться серед учасників незаконних збройних формувань. 

Нагадаємо, 7 травня на сайті «Миротворец» був оприлюднений перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в «ДНР», отриманий начебто завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів. При цьому сайт «Миротворец» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Кілька десятків українських та іноземних журналістів виступили із вимогою до сайту «Миротворец» негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані співробітників ЗМІ.

Своє занепокоєння публікацією персональних даних журналістів на сайті «Миротворец» висловили «Репортери без кордонів»Комітет захисту журналістів, Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінські, генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд, агенція «Франс-Прес», а також заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова, уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія ЛутковськаКомітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

11 травня Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їхніх персональних даних (на сайті «Миротворець»).

На прес-конференції 3 червня Президент України Петро Порошенко засудив публікацію на сайті «Миротворец» персональних даних понад 4000 журналістів, які отримували акредитацію в так званій «ДНР» і яких «Миротворец» звинуватив у співпраці з терористами. Він також заявив, що гарантує журналістам безпеку.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що вважає публікацію сайтом «Миротворец» списків журналістів, акредитованих на підконтрольних бойовикам територіях, недоцільною.

На фото - італійський журналіст разом з лідером донецьких сепаратистів Олександром Захарченком

Фото: опубліковані проектом «Стоп терор» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY