detector.media
23.06.2016 15:57
Журналіста-євромайданівця Володимира Тищенка було затримано для вручення повістки на допит
Журналіста-євромайданівця Володимира Тищенка було затримано для вручення повістки на допит
Сьогодні, 23 червня, в приміщенні Апеляційного адміністративного суду Києва був затриманий активіст, журналіст-євромайданівець Володимир Тищенко. Він став відомий після того, як йому вдалося зняти на відео жорстоке обиття спецпризначенцями євромайданівців, затриманих біля Адміністрації Президента 1 грудня 2013 року.

Про затримання активіста повідомив у своєму Facebook Олександр Аронець.

«Щойно в приміщенні Апеляційного адміністративного суду, де слухається справа по незаконному будівництву на Микільській Слобідці одіозного забудовника Микитася, поліція затримала активіста, борця з незаконними забудовами, прес-секретаря Київської міської організації ВО"Свободи" Володимира Тищенка! Володю затримали за заявою представників забудовника Микитася та його компанії Укрбуд. Наразі Тищенко перебуває у Печерському райвідділку поліції», - повідомив пан Аронець.

Він закликав підтримати активіста біля Печерського райвідділку поліції по вул. Московська, 30.

Згодом Олександр Аронець повідомив, що Володимиру Тищенко вручили повістку на допит. Після цього активіста було звільнено.

«Завдяки оперативному висвітленню інформації, спільній підтримці, акції під стінами райвідділку і реакції небайдужих ЗМІ Володимира Тищенка відпустили! Слідчі вручили Володимиру повістки на допит і відпустили», - написав він.

Пізніше Володимир Тищенко повідомив подробиці затримання: «Мені вручили три повістки на допит в якості підозрюваного по справі скандальної забудови на "Осокорках". Перший мій допит буде в суботу, о 10-тій».

Нагадаємо, у грудні 2015 року Головне управління Національної поліції у Києві у відповідь на запит MediaSapiens підтвердило, що журналіста і активіста Володимира Тищенка оголошено у розшук. Раніше йому начебто було відправлено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 279 (Блокування транспортних комунікацій шляхом) Кримінального кодексу України.

Раніше активісти у  Facebook Володимира Тищенка повідомили, що Дарницьке районне управління міліції Києва порушило кримінальну справу за фактом перекриття проспекту Бажана у Києві групою осіб під час сутичок на забудові біля станції метро «Осокорки». Володимир Тищенко написав у своєму Facebook, що не знав про оголошення його у розшук, і вважає такі дії поліції помстою з боку поліції активістам.

Нагадаємо, Володимир Тищенко – журналіст інтернет-видання і газети ВО «Свобода», якому вдалося зняти на відео жорстоке обиття спецпризначенцями мітингувальників, яких було затримано біля Адміністрації Президента 1 грудня 2013 року, і яке він назвав «тортурами».

Про це він розповів у коментарі «Детектор медіа»:  «Накинув капюшон, стояв біля стінки і тримав телефон біля вуха, роблячи вигляд, що щось комусь доповідаю російською, а на інший телефон, який ледь визирав із кишені, знімав ці тортури. Покидьки, вони ж називають себе "Беркутом", жахливо били людей, які нічого не робили, просто лежали на граніті. У одного чоловіка міліціонер знайшов якийсь клаптик паперу і засунув йому прямо в рот і плюнув йому в обличчя. Через хвилин 15 до мене підійшов якийсь співробітник з рацією і запитав: хто я такий? Я відповів: "Мені наказав тут стоять Сергій Петрович", чоловік попросив, щоб я надав йому посвідчення. Я довго рився в своїй сумці, раптом його хтось покликав, і я швидко пішов звідти. Упевнений, якби міліціонери з'ясували, що я журналіст, який просто стояв 15 хвилин поряд з людьми, яких б'ють ногами і кийками - тоді це відео ніхто не побачив би».

На фото – об’ява у розшук Володимира Тищенка

Фото: Facebook Володимира Тищенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY