detector.media
08.06.2016 18:00
Луканов вважає, що українська медіаспільнота може стати суб’єктом міжнародної політики
Луканов вважає, що українська медіаспільнота може стати суб’єктом міжнародної політики
Українська медіаспільнота має шанс стати суб'єктом міжнародної політики. Про це сказав голова Незалежної медіа профспілки Юрій Луканов, виступаючи на відкритті міжнародної конференції «Громадянська журналістика і роль цифрового медіа-діалогу у житті суспільства», яка розпочала свою роботу в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Пан Луканов пов'язав це з участю українських медійників у міжнародній моніторинговій місії з прав журналістів у Криму під егідою ОБСЄ. Про початок цієї роботи було оголошено тиждень тому в Офісі уповноваженого зі свободи ЗМІ ОБСЄ Дуні Міятович під час круглого столу, де брали участь керівники медіа-профспілки і спілки журналістів. Голова НМПУ у своєму виступі наголосив, що успіх місії залежить від того, як українцям вдасться випрацювати ефективні механізми збирання інформації.

Нагадаємо, у квітні на конференції Європейської федерації журналістів керівники НМПУ і НСЖУ закликали створити таку місію. Дуня Міятович відповіла згодою. На тій же конференції українські медійники переконали європейських колег ухвалити заяву на підтримку репресованих журналістів у Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY