detector.media
02.06.2016 16:12
Невідомі підпалили вхід в офіс телеканалу «Інтер» (ВІДЕО)
Невідомі підпалили вхід в офіс телеканалу «Інтер» (ВІДЕО)
У четвер, 2 червня, невідомі в масках підпалили вхід в офіс телеканалу «Інтер» у Києві на вулиці Дмитрівській.

Відео інциденту з’явилося на YouТube.

Вхід в офіс телеканалу «Інтер» невідомі підпалили за допомогою шин і запалювальної суміші.

Як зазначається у дописі до відео, захід провели активісти як попередження телеканалу, що «проводить відверту антиукраїнську пропаганду в українському телеефірі і набирає в свій штат пропагандистів із Росії».

Нагадаємо, 25 лютого активісти ГО «Цивільний корпус "Азов"» заблокували входи до центрального офісу телеканалу «Інтер», що знаходиться у Києві за адресою вул. Дмитрівська, 30, і вимагали звільнення керівництва телеканалу. Київська поліція повідомляє, що акція протесту біля будівлі українського телеканалу «Інтер» завершилася без сутичок.

Водночас представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що занепокоєна ситуацією з безпекою журналістів українського телеканалу «Інтер».

Акція відбулась після скандального прямого ефіру телеканалу «Інтер» 21 лютого, у який потрапило нецензурне висловлювання  креативної продюсерки програми «Подробности недели» на «Інтері», громадянки Росії Марії Столярової. 24 лютого телеканал заявив про звільнення продюсерки.

Увечері 24 лютого прес-секретарка Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що СБУ заборонила в'їзд до України на п’ять років колишній креативній продюсерці ТОВ «НІС» Марії Столяровій, яка була звільнена того ж дня за згодою сторін.

25 лютого телеканал «Інтер» звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням захистити телеканал від тиску. Канал також надіслав листа представникам міжнародних організацій, послам іноземних держав, акредитованих у Києві, у якому просив «дати публічну оцінку» «фактам тиску на ЗМІ».

23-24 лютого у Facebook стартувала акція «Я не купую товари і послуги, які рекламуються на телеканалі "Інтер"», яка спрямована на рекламодавців мовника.

25 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер». Підстав для цього було дві – трансляція заборонених законодавством фільмів і серіалів, а також інцидент з ненормативною лексикою креативної продюсерки Марії Столярової в ефірі програми «Подробности недели».

Фото: скрін відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY