detector.media
28.04.2016 17:00
«Укрзалізниці» слід було одразу звернутися до суду замість скаржитися Нацраді - медіаюрист
«Укрзалізниці» слід було одразу звернутися до суду замість скаржитися Нацраді - медіаюрист
Замість того, щоби подавати скаргу до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на телеканал «Інтер» за поширення недостовірної інформації про діяльність залізничної галузі, «Укрзалізниці» варто було одразу звернутися до суду

Про це сказав медіаюрист Ігор Розкладай у коментарі «Детектору медіа». Він зазначив, що скарга Нацраді в цій ситуації є трохи дивною, компанія-перевізник могла би відразу подати позов на телеканал згідно статті 64 «Право на спростування» Закону України «Про телебачення і радіомовлення»: «Це компетенція суду. Тут чистий дифамаційний спір. Спочатку можна вимагати права на відповідь чи спростування, якщо відповідь буде негативною - подавати позов».

Нагадаємо, 27 квітня ПАТ «Укрзалізниця» подало скаргу до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на телеканал «Інтер» за поширення недостовірної інформації про діяльність залізничної галузі в сюжеті «В Укрзалізниці» нашли "смотрящих" Януковича», що вийшов у випуску інформаційно-аналітичної програми «Подробности» від 20 квітня 2016 року та на офіційному сайті podrobnosti.ua.

Начальник департаменту інформаційної політики і зв'язків із суспільством «Укрзалізниці» Данило Ваховський наголосив: компанія очікує письмового спростування інформації, що принижує ділову репутацію підприємства, на сайті та в ефірі програми «Подробности». У разі відмови телеканалу «Інтер» опублікувати таке спростування «Укрзалізниця» подасть два позови до суду – перший, за фактом оприлюднення недостовірної інформації, вже готується.

Нагадаємо, що раніше ГО «Детектор медіа» у своїх моніторингах повідомляла про недотримання журналістських стандартів у висвітленні роботи «Укрзалізниці» телеканалами «Україна» та ICTV (моніторинг за 14-19 березня 2016 року).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY