detector.media
26.02.2016 19:08
Розпочато конкурс для журналістів і фахівців лісової галузі «Кожен рік – Рік лісів. 2016»
Розпочато конкурс для журналістів і фахівців лісової галузі «Кожен рік – Рік лісів. 2016»
Портал «Детектор медіа» та програма FLEG II (ЄІСП/Схід-2) в Україні оголошує початок прийому робіт на п’ятий щорічний конкурс «Правозастосування та управління у лісовому секторі України». До участі запрошуються журналісти та позаштатні автори всіх видів ЗМІ.

Термін подання матеріалів - до 15 травня 2016 року на адресу куратора конкурсу від «Детектор медіа» Юлії Зелінської zelin.tk@gmail.com (+38 (098) 446-61-95, +38 (044) 290-82-76).

Критерії відбору робіт на конкурс:

- роботи мають бути опубліковані/вийти в ефір з 1 червня 2015 року до 15 травня 2016 року або спеціально створені для конкурсу;

- роботи повинні розкривати тему конкурсу (одну або кілька проблем), аналітичні матеріали матимуть перевагу при оцінюванні;

- кожен надісланий матеріал має супроводжуватися короткою інформацією про автора, ЗМІ та дату виходу (або вказано, що роботу створено спеціально для конкурсу);

- кількість робіт, які один автор (група авторів) може надіслати на конкурс, - до 5 робіт .

Проблеми, на висвітлення яких варто звернути особливу увагу:

Довідкову інформацію щодо тем конкурсу можна знайти також на сайті програми FLEG II в Україні, сайтах «Український лісовод»«Природа в Україні» та інших інтернет-ресурсах - учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі джерел.

Консультанти програми FLEG II в Україні готові надати учасникам конкурсу необхідну інформацію та коментарі. Учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі осіб та організацій як джерел інформації та авторів коментарів.

З матеріалами переможців попередніх конкурсів «Правозастосування та управління у лісовому секторі України», можна ознайомитись на сайті «Детектор медіа» (2011-й2012-й2014 рік та 2015 рік) або на сайті програми FLEG II в Україні.

Публікація конкурсних робіт:

Для вільного обговорення всі надіслані на конкурс матеріали куратори конкурсу опублікують на сайті програми FLEG ІІ (ЄІСП/Схід-2). Найцікавіші та прийняті на оцінювання журі - на сайті «Детектор медіа» та «Український лісовод».

Гонорарний фонд:

За кожну роботу, відібрану для оцінювання журі роботу, публіковану на сайті «Детектор медіа», автор отримує гонорар у розмірі 1000 грн.

Автори п’яти найкращих матеріалів, створених у жанрі репортажу, інтерв’ю або розслідування (або інших жанрів, або позажанрові - головне, щоб було фахово з журналістської та лісівничої точок зору, конструктивно і цікаво), що наберуть найбільшу кількість балів - оцінок журі, отримають по 4000 грн кожен.

Журі конкурсу оцінять роботи в кінці травня за рейтинговою системою. Бали кожен із членів журі виставляє самостійно. Найкращі матеріали визначаються за сумою виставлених балів.

Оголошення переможців і вручення призів відбудеться під час проведення церемонії нагородження на початку червня.

З усіх питань просимо звертатися до куратора конкурсу Юлії Зелінської, (044) 290-82-76, 098-446-61-95, zelin.tk@gmail.com

Програма FLEG II ( ЄІСП Схід):

Регіональна програма «Правозастосування та управління у лісовому секторі країн східного регіону дії Європейського інструменту сусідства та партнерства - 2» (FLEG II (ЄІСП Схід)) спрямована на створення досконаліших механізмів управління в лісовому секторі семи країн-учасниць, посиленні лісової політики шляхом підвищення ефективності відповідних міжнародних процесів, законодавства та інституційної бази, а також за допомогою розробки, випробування та оцінки пілотних проектів сталого лісокористування на місцевих рівнях з метою тиражування та обміну успішним досвідом. У програмі підкреслюється роль лісу в адаптації до зміни клімату і зниженні негативного впливу на екосистеми і збереженні біорозмаїття, а також у відтворенні засобів і джерел доходів для місцевого населення та національної економіки. Країни - учасниці: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Росія та Україна. Програма фінансується Європейським союзом.

Партнери:

Європейська комісія. Європейський Союз є найбільшим в світі донором ресурсів для зовнішнього сприяння розвитку інших країн. Більшість програм фінансового і технічного сприяння сусіднім країнам і країнам-кандидатам в члени Євросоюзу знаходяться у віданні Генерального директорату Європейської комісії з європейської політики сусідства та переговорів з питань розширення ЄС. Дане відомство сприяє східним і південним сусідам Євросоюзу на підтримку їхніх реформ і демократичної консолідації, а також з метою забезпечення благополуччя, стабільності і безпеки на всій території Європи. Його діяльність сприяє підвищенню ролі цінностей, політики та інтересів Євросоюзу в регіоні і розвитку особливих відносин ЄС з сусідніми країнами.

Світовий банк. Світовий банк є одним з найважливіших джерел фінансової і технічної допомоги країнам, що розвиваються, в  усьому світі. Ми не є банком у звичайному розумінні цього слова. Наша організація складається з п'яти унікальних організацій розвитку, що управляються країнами-членами. Ми надаємо країнам, що розвиваються, позики за низькими ставками, безвідсоткові кредити і гранти, допомагаючи їм вирішувати завдання, що стоять перед ними у найрізноманітніших сферах діяльності, таких як освіта, охорона здоров'я, державне управління, інфраструктура, розвиток фінансового та приватного секторів, сільське господарство, охорона довкілля і управління природними ресурсами. Деякі з наших проектів можуть співфінансуватися урядами, іншими багатосторонніми організаціями та комерційними банками, експортно-кредитними агентствами та приватними інвесторами.

Міжнародний союз охорони природи. Діяльність Міжнародного союзу охорони природи (МСОП/IUCN) спрямована на пошук оптимальних рішень найгостріших проблем охорони довкілля та розвитку.,. МСОП - найстаріша і найбільша міжнародна екологічна організація в світі, що об'єднує понад 1200 урядових та неурядових структур і близько 11 тис. фахівців з 160 країн, що працюють на добровільній основі. Діяльність МСОП забезпечується роботою понад 1 тис. штатних співробітників більш ніж в 45 офісах і сотнями партнерських організацій державного, громадського та приватного секторів по всьому світу.

Всесвітній фонд дикої природи. Всесвітній фонд дикої природи (WWF) - одна з найбільших у світі і найбільш авторитетних незалежних природоохоронних організацій, що об'єднує близько 5 млн. прихильників і має відділення більш ніж у 100 країнах. Місія WWF - у запобіганні дедалі глибшій деградації природного середовища планети і досягненні гармонії людини і природи, збереження біологічного розмаїття Землі та забезпеченні сталого використання відновлюваних природних ресурсів і зниженні рівня забруднення довкілля та марнотратного споживання.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY