detector.media
13.10.2015 18:13
Одного з підозрюваних у вбивстві В’ячеслава Веремія арештували в справі про перестрілку біля метро «Житомирська»
Одного з підозрюваних у вбивстві В’ячеслава Веремія арештували в справі про перестрілку біля метро «Житомирська»

12 жовтня Голосіївський райсуд Києва заарештував на два місяці Юрія Крисіна, підозрюваного в причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, але в іншій справі - перестрілці біля метро «Житомирська», що сталася 9 жовтня. Про це повідомляє LB.ua.

 

Арештовано було загалом п'ятеро учасників перестрілки строком на два місяці. Двох із них - без можливості внесення застави. Всі вони підозрюються у здійсненні злочинів, передбачених ч.3 ст.206 (протидія законній господарській діяльності), а також ч.1 і ч.2 ст.263 (незаконне зберігання зброї) Кримінального кодексу. За даними досудового розслідування, підозрювані займалися вимаганням грошей у столичних перевізників.

 

Нагадаємо, Юрій Крисін є одним з підозрюваних у вбивстві журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, якого було вбито в Києві в ніч з 18 на19 лютого 2014 року під час Революції гідності. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення.

 

За даними слідства, у злочині брали участь п'ять осіб. Підозрюваного у побитті та притягнутого до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту 16 жовтня 2014 року. У вбивстві журналіста підозрювали Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». 23 липня керівник Центру обміну полоненими Володимир Рубан повідомив з посиланням на анонімні джерела в українському підпіллі окупованих частин Донбасу, що Джалала Алієва було ліквідовано поблизу міста Горлівка.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY