detector.media
08.10.2015 09:10
Кириленко готує законодавчу заборону реклами на історико-культурних пам’ятках
Кириленко готує законодавчу заборону реклами на історико-культурних пам’ятках

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що на пам'ятках-об'єктах ЮНЕСКО та у державних історико-культурних заповідниках на законодавчому рівні має бути заборонена реклама.  Відповідну пропозицію він висловив на засіданні Кабінету Міністрів України, повідомляє  «Укрінформ».

 

«Ми пропонуємо законодавчо заборонити рекламу на пам'ятках-об'єктах ЮНЕСКО та державних історико-культурних заповідниках. Взагалі, щоб цієї візуальної реклами на цих ключових об'єктах не було. Пропонуємо законодавчо обмежити розміщення реклами в буферних зонах та на інших пам'ятках у межах їх територій, у зонах охорони та історичних ареалах населених міст», - сказав В'ячеслав Кириленко.

 

Він також запропонував передати більшість дозволів щодо охорони пам'яток на місцеві рівні.

 

«Пропоную скасувати 70% всіх дозволів і погоджень, які є в нашій системі, щоб уникнути дублювання, зловживання - таким чином дерегулювати основну частину діяльності у центрі. Із тих дозволів і погоджень, які залишаться, передати майже все на місцевий рівень. На центральному рівні залишити лише дозволи і погодження, які стосуються пам'яток ЮНЕСКО і об'єктів державних історико-культурних заповідників», - зазначив міністр культури.

 

За його словами, наразі завершується робота над пакетом нових законопроектів щодо охорони історичних пам'яток.

 

Нагадаємо,  Нова редакція  закону про охорону культурної спадщини (законопроект № 1553 «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО)») передбачає надсуворі обмеження щодо візуальної реклами у безпосередній близькості від пам'яткоохоронних об'єктів у буферних зонах. Про це він сказав віце-прем'єр-міністр-міністр культури В'ячеслав Кириленко на брифінгу 15 червня. На його думку, цей документ носитиме революційний характер.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY