detector.media
25.09.2015 10:50
В Австрії перевіряють транзакції Ложкіна під час продажу УМХ – Лещенко
В Австрії перевіряють транзакції Ложкіна під час продажу УМХ – Лещенко

Правоохоронні органи Австрії перевіряють транзакції, які здійснював глава Адміністрації Президента Борис Ложкін. Про це повідомив депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко у своєму блозі на «Українській правді» з посиланням на джерела в Австрії та Україні. Водночас Борис Ложкін у коментарі «ЛігаБізнесІнформ» сказав, що правоохоронні органи жодної з країн світу ніколи не зверталися до нього з будь-якими претензіями.

 

За даними Сергія Лещенка, Австрія направила в Генпрокуратуру України запит про правову допомогу в розслідуванні, яке проводиться Віднем відносно транзакцій, здійснених Борисом Ложкіним. «Його прізвище фігурує у кримінальному провадженні за статтею "відмивання коштів"», - повідомив депутат.

 

«Джерела в Адміністрації президента кажуть, що справа стосується продажу Ложкіним "Українського медіахолдингу" у 2013 році структурам Сергія Курченка, коли транзакції проводилися з офшорних фірм на офшорні фірми через рахунки в австрійських банках», - повідомив пан Лещенко.

 

«Підозрілі перекази помітив підрозділ Міністерства внутрішніх справ Австрії, яке займається розслідуванням відмивання коштів і контактує з банківськими установами країни. Він і написав заяву в спеціальну прокуратуру про те, що є підозра про відмивання коштів відносно трьох українців», - пише депутат.

 

За його словами, крім пана Ложкіна, у кримінальному провадженні фігурують ще двоє громадян України. Також, за даними пана Лещенка, запит Австрії про надання двосторонньої правової допомоги генеральний прокурор України Віктор Шокін отримав кілька тижнів тому і «тримав у суворому секреті».

 

Коментуючи інформацію Сергія Лещенка, глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін заявив, що правоохоронні органи жодної з країн світу ніколи не зверталися до нього з будь-якими претензіями. «У разі надходження відповідних запитів для мене не є проблемою надати вичерпну інформацію», - додав він.

 

Він також зазначив, що будучи тривалий час бізнесменом, а останні 15 місяців працюючи на державній службі, «діяв, діє і має намір діяти прозоро і відкрито, у повній відповідності до законодавства».

 

Нагадаємо, у червні 2013 року UMH Group і група СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій UMH group. Свої частки в UMH group і проектах погодилися продати більшість партнерів пана Ложкіна. 5 листопада 2013 року Сергій Курченко і Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Суму угоди сторони не розголошували. За оцінкою українського Forbes, вона становила $340-$370 млн.

 

Ставши главою Адміністрації Президента, у 2015 році Борис Ложкін не задекларував кошти, отримані від продажу UMH. Коментуючи відсутність у декларації інформації про ці кошти, він пояснив, що це була угода між компаніями: «Гроші від продажу UMH - це не угода, яку особисто пан Ложкін уклав з покупцем. Це угода, яку одні компанії здійснили з іншими компаніями. На той час я передав трастовій компанії свої активи, яка, власне, ними й управляє. Коли пан Ложкін отримає від цього особистий дохід, ця сума буде задекларована. Свою зарплату в Адміністрації Президента я перераховую на благодійність».

 

«Детектор медіа»

Фото - liga.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY