detector.media
14.09.2015 17:23
«Радио Вести» оновило історичну програму, яка виходить тепер під назвою «Така історія»
«Радио Вести» оновило історичну програму, яка виходить тепер під назвою «Така історія»
В осінньому сезоні «Радио Вести» представляє слухачам оновлену історичну програму - «Така історія», яка змінила назву, концепцію і ведучих ефіру. Про це повідомляє прес-служба радіостанції.

 

Виходитиме програма, як і раніше, о 21.00 щопонеділка.

 

Концепція історичної програми зазнала змін - відтепер ефір буде присвячений не одній конкретній події, особистості або епосі, а історичним паралелям і процесам взаємодії, аналізувати які ведучі і гості будуть, відштовхуючись від календарних дат.

 

Ведучі - Олексій Зарахович і Костянтин Дорошенко, які також ведуть інтелектуальну програму «Поза контекстом». Останній відомий слухачам по ефірах «Культ Дорошенко» і «Війна світів».

 

«Історія існує тільки як всесвітня. Тут я згоден з видатним ученим ХХ століття, творцем інституту україністики при Гарварді Омеляном Прицаком, брати участь у семінарах якого мені пощастило на початку 90-х. Підручники фіксують події і акценти, значимі з точки зору тих чи інших народів або режимів. Але куди більше поживи для роздумів дає погляд на історичний процес крізь межі простору і часу. Разом з експертами, кращими істориками та історіософами ми будемо зіставляти. У живій розмові, сподіваюся, вдасться вийти на небанальні оцінки та висновки, цікаві для слухача, що дозволять йому активізувати власний процес мислення», - сказав Костянтин Дорошенко.

 

«Ми звикли сприймати історію як ланцюжок подій, що йдуть одна за одною через кому. У послідовності ми намагаємося вгадати задум - як завжди безуспішно. Виявляється, що історія читається не тільки зліва направо і справа наліво - вона існує в одночасності. Виявити зв'язок між подіями, віддаленими на століття і навіть тисячоліття, значить, виявити логіку і невипадковість події. Значить, виявити задум», - зазначив Олексій Зарахович.

 

Як писала «Детектор медіа»,  3 вересня на «Радио Вести» почала вихід авторська програма економіста і публіциста Андрія Блинова.

 

У серпні стало відомо, що одну з програм «Радио Вести» вестиме Павло Шеремет. Щосуботи з 10 до 13 години він буде вести активний діалог зі слухачами.

 

Загалом в осінньому сезоні на «Радио Вести» стартують програми з новими ведучими - Миколою Вереснем, Павлом Шереметом та Славою Вардою.

 

31 серпня стало відомо, що посаду програмного директора «Радио Вести» обійняла Ірина Сінченко. Також у серпні головним редактором «Радіо Вести» призначений Валерій Калниш, а генеральним продюсером - Юлія ЛитвиненкоОлександр Іллерицький, який раніше обіймав раніше посаду генпродюсера радіостанції і брав участь в її створенні, залишив свою посаду через закінчення терміну контракту, укладеного з медіахолдингом «Вести Украина». Іскандер Хісамов пішов з посади головного редактора радіостанції за власним бажанням.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY