detector.media
08.09.2015 14:13
Docudays UA розпочинає публікувати відеозаписи майстер-класів
Docudays UA розпочинає публікувати відеозаписи майстер-класів

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA опублікує на своєму сайті відео майстер-класів, записаних цього року. Про це повідомляє пресс-служба фестивалю.

 

Перший майстер-клас випускника «Школи документального кіно і театру Маріни Разбєжкіної і Міхаїла Уґарова» Аскольда Курова на тему «(Не)політичне кіно» буде опубліковано на сайті Docudays UA в середу, 9 вересня. У рамках майстер-класу режисер також представив уривки свого майбутнього фільму про Олега Сенцова.

 

Нагадаємо, під час цьогорічного Docudays UA свої майстер-класи провели: кінознавець із Румунії Андрей Рус, режисер із Грузії Арчіл Хетаґурі та режисер і продюсер Ілеана Станчулеску (Румунія - Грузія), режисер із Нідерландів Альона ван дер Хорст, кінознавці та представники канадської кіноорганізації Cinema Politica Езра Вінтон та Светла Турнін. Навчальну пітчинг-сесію для документалістів провели учасники лабораторії документального кіно LabDocutoloka Елла Штика та Дмитро Тяжлов (Україна). Знаний данський оператор-постановник Ларс Скрі, який брав участь у зйомках фільмів Джошуа Опенгаймера «Акт убивтсва» та «Погляд тиші» розповів про вміння «жити в моменті».

 

Марія Моріна, Оксана Юшко та Анна Шпакова (Росія) ділилися досвідом виробництва інтерактивного фільму про місто Грозний (Росія), і тим, як розповідати про болісні для суспільства теми. Український фотограф Олександр Глядєлов провів майстер-клас про обставини часу і його роботу на сході України та інших куточках світу в умовах військових конфліктів. Кінооператор та продюсер Світлана Зінов'єва і режисер Тетяна Кононенко презентували клуб документального кіно Close Up, який уже майже рік працює в столичному Будинку кіно. З учасниками «Docu/Клас» спілкувалися також продюсери Стефан-Юбер Бліс (Франція), Мішель Мітчелл (США) та Мартічка Божилова (Болгарія).  

 

Як писала «Детектор медіа», завітали ці гості до Києва під час кінофестивалю, щоби з 21 по 26 березня долучитися до участі у секції «Docu/Клас».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY