detector.media
07.09.2015 12:56
Журналістам російського телеканалу LifeNews заборонили в'їзд у Молдову
Журналістам російського телеканалу LifeNews заборонили в'їзд у Молдову

Знімальну групу російського телеканалу LifeNews, яка вирушила до Молдови знімати протести в Кишиневі, на в'їзді затримали представники митної служби аеропорту. Про це повідомляється на сайті каналу.

 

Затримано двоє співробітників каналу - кореспондента Олексія Казанникова та оператора Наталію Калишеву.  Затримання сталося під час проходження медійниками паспортного контролю. Офіцер митної служби запитав кореспондента та оператора LifeNews про мету приїзду.

 

«Ми з колегою відповіли, що збираємося висвітлювати події на центральній площі Кишинева, але виявляється, що у Молдові немає інтересу, щоб російські журналісти розповідали про це», - повідомив пан Казанников.

 

Згодом митники попросили репортерів заповнити митну декларацію, перевірили багаж і забрали флеш-карту, на якій був записаний репортаж Олексія Казанникова. Зй ого словами, митники заявили, що інформація з репортажу заборонена на території республіки Молдова.

 

Кореспондент стверджує, що особливу увагу при перевірці паспортів прикордонники звернули увагу на те, що журналістка Наталія Калишева була депортована з України.

 

«Тому не один раз чули жарт, що "не грубіть, а то ми вас здамо нашим колегам з України". Я впевнений, що молдавська митниця в курсі, що відбувалося на Україні, тому я не виключаю, що це була пряма загроза знімальній групі телеканалу», - заявляє кореспондент.

 

На час виходу репортажу про їх затримання на каналі LifeNews журналісти понад дев'ять годин перебували в транзитній зоні аеропоту без паспортів. За їх словами, їм видали документ, де перераховано кілька пунктів, по яких вони не можуть потрапити до Молдови. «У цьому документі є один головний пункт, а саме: відсутність у нас паперів на спеціальну техніку, якої у нас з собою немає», - заявив кореспондент LifeNews.

 

Олексій Казанников додав, що представник авіакомпанії Air Moldova повідомила, що прикордонники сказали відправити журналістів LifeNews до Москви за їх рахунок.

 

Як повідомляли ЗМІ, в центрі Кишинева у неділю почалася багатотисячна антиурядова акція. На думку організаторів, влада несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні. Протестувальники провели ніч на площі, розбивши наметове містечко перед будівлею уряду.

 

Нагадаємо, у липні казахський громадський діяч Мурат Абенов закликав державні органи Казахстану закрити у країні доступ до телеканалу LifeNews через образливе відео, яке видання опублікувало на сайтах соцмереж.

 

Того ж місяця російський канал LifeNews і «КіберБеркут» опублікували два фейки про Мінінформполітики України.

 

Представники телеканалу LifeNews неодноразово брали участь у допитах і психологічних знущаннях над українськими громадянами, які перебували в полоні терористів. Зокрема, LifeNews поширював сюжет про луганську журналістку Марію Варфоломєєву, яка перебуває в полоні терористів «ЛНР» із січня, у якому представники каналу проводять допит заручниці, після чого вона плаче, просить український уряд допомогти в її звільненні та відкидає всі звинувачення бойовиків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY