detector.media
01.09.2015 14:28
Держкіно заборонило ще три серіали, один з них - виробництва Star Media
Держкіно заборонило ще три серіали, один з них - виробництва Star Media

Державне агентство з питань кіно повідомляє про заборону ще трьох російських серіалів, вироблених у 2005-му і 2008-му роках, один із заборонених серіалів - російсько-українського виробництва. Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook.

 

Держкіно на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів заборонило показ телесеріалів: «Платина», режисер М.Алієв, 2005 року (Росія), «Платина 2», режисер М.Алієв, 2008 року (Росія), «Спасіть наші душі», режисер К. Белевич, 2008 року (Росія-Україна). Останній серіал був знятий українсько-російською компанією Star Media.

 

Рішення прийняте згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» та Закону України «Про кінематографію», яким заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора або створення позитивного образу працівників таких органів чи радянських органів державної безпеки.

 

Нагадаємо, за даними Держкіно, із серпня 2014 року було відмовлено у видачі, а також анульовано прокатні посвідчення 376 фільмів і серіалів російського виробництва. Зокрема, 4 червня у зв'язку із набуттям чинності закону щодо захисту інформаційного телерадіопростору України до переліку заборонених додалися 162 фільми та серіали.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY