detector.media
29.08.2015 15:22
Розпочав роботу офіційний сайт з петиціями до Президента
Розпочав роботу офіційний сайт з петиціями до Президента

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронних петицій, адресованих Президентові України та дав старт роботі відповідного сайту petition.president.gov.ua. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

В указі, зокрема, зазначено, що відповідно до закону «Про звернення громадян» на розгляд глави держави подаватиметься електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менш як 25 тисяч підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня її оприлюднення.

 

Розгляд громадського звернення здійснюватиметься невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. Забезпечення їх розгляду покладається на Адміністрацію Президента України.

 

Для розгляду петиції створюватиметься робоча група для опрацювання порушених у зверненні питань із залученням до складу такої групи представників відповідних органів, а у разі потреби - представників інститутів громадянського суспільства, експертів, фахівців, консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб, зазначається у документі.

 

Публічне оголошення про підтримку або непідтримку Главою держави електронної петиції розміщуватиметься на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, а його відповідь - у спеціальному розділі з питань електронних петицій зазначеного сайту.

 

У разі визнання за доцільне реалізовувати викладені в електронній петиції пропозиції шляхом видання акта Президента України або внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного законопроекту Адміністрація Президента України вживає в установленому порядку заходів щодо підготовки таких проектів актів.

 

«Запровадження петицій - це реальний механізм прямого звернення громадськості до Президента. Це ініціатива Петра Порошенка, яка спочатку реалізувалася в ухваленні Закону "Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо електронного звернення та електронної петиції", який глава держави підписав місяць тому, а тепер трансформувалася в його указі», - зазначив заступник глави АП Дмитро Шимків, коментуючи підписання документу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY