detector.media
25.08.2015 17:59
Під посольством РФ у Києві вимагали звільнення режисера Сенцова та активіста Кольченка (ВІДЕО)
Під посольством РФ у Києві вимагали звільнення режисера Сенцова та активіста Кольченка (ВІДЕО)

Сьогодні, 25 серпня, у день винесення вироку кінорежисеру Олегу Сенцову і активісту Олександру Кольченку біля стін посольства Російської Федерації у Києві пройшов мітинг з вимогою звільнити «кримських заручників».

 

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія) засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворового режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив у сукупності за різними статтями до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

 

Кінорежисер Олег Сенцов та інші українські громадяни Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв та Олександр Кольченко 11 травня 2014 року були затримані й викрадені ФСБ РФ з території окупованої Росією АР Крим. Після викрадення їх доправили до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві. Стосовно них було порушено кримінальні справи за ч. 2 ст. 205 («терористичний акт»), ч. 2 ст. 205.4 («організація терористичного співтовариства») і ч. 3 ст. 222 («незаконний обіг зброї») КК РФ. Рішенням суду четверо українців були взяті під арешт.

 

Із закликом звільнити Олега Сенцова виступили європейські, російські та українські кінематографісти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY