detector.media
12.08.2015 09:59
У Києві стався напад на знімальну групу НТН – журналісти вимагають Авакова зреагувати
У Києві стався напад на знімальну групу НТН – журналісти вимагають Авакова зреагувати

10 серпня у Києві стався напад на журналістів програми «Агенти впливу» телеканалу НТН, які знімали сюжет про незаконне будівництво. Про це повідомляє журналістка Мар'яна Дупнак (Манічка) у своєму Facebook.

 

За словами журналістки, вона з оператором телеканалу Олександром Стратійчуком приїхала за адресою на проспекті Голосіївському, 46/1 у Києві, де ведеться незаконне будівництво. У відповідь на прохання показати особу, яка на будівництві головна, журналістів попросили залишити територію і зачекати за парканом. Медійники чекали близько години, але до них так ніхто і не вийшов.

 

«Ми знову підійшли до входу. Я не встигла зробити і кількох кроків, як п'ятеро бритоголових і неадекватних молодиків віком 19-25 років просто винесли мене звідти. Через паркан я спілкувалась з одним псевдобудівельником. Хлопець розповів, що він колишній боксер, і що він "теж жрать хоче", тому він там. Розмова тривала близько однієї  хвилини і тут до оператора Олександра, підбіг ще один бритоголовий, який без зайвих розмов почав бити Сашка», - написала журналістка.

 

 

Журналістка стверджує, що нападники не боялися відповідальності за побиття оператора

 

За її словами, псевдоохоронці відібрали камеру і почали її трощити. «Згодом п'ятірка - невідомих, яка мене виштовхала з території будівництва, відчинила двері дерев'яного паркана і забрала розтрощену камеру, а разом з нею - і свого молодика, який бився. На місце інциденту ми викликали «швидку допомогу», міліцію та нову поліцію!», - повідомила журналістка НТН.

 

Вона стверджує, що слідчо-оперативна група, яка прибула на місце, записала дані постраждалих. Після цього правоохоронці почали стукати в дерев'яний паркан, благаючи відчинити. На їх вимогу ніхто на будівництві не зреагував.

 

«Після того нас забрали у Голосіївське РУ ГУМВС, а молодик, що бив оператора, і далі залишився на будівництві. У відділку ми провели 5 годин! Покази в мене, як у свідка подій, почали брати лише після розмови з начальством відділку!», - повідомила журналістка.

 

За її словами, міліція все ж таки затримала одного з молодиків на будівництві , який погрожував,  що розіб'є камеру. Журналістка стверджує, що молодик виявився добрим знайомим правоохоронців. «У відділку ми з ним сиділи в одному коридорі, і кожний третій працівник Голосіївської міліції до нього підходив і тиснув йому руку! Він точно там свій!», - стверджує журналістка.

 

Вона також повідомляє, що ті самі особи, що напали на знімальну групу, «побили ще одного чоловіка, якого вже забрала швидка, а напередодні... невідомі розбили голову працівнику поліції, який зараз теж перебуває у лікарні».

 

Журналістка НТН звертається до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою зреагувати на інциденти. «Шановний Арсене Борисовичу, прокиньтеся! В центрі країни повний «беспредєл»... Міліція тисне руки бандитам, а тітушки посеред білого дня б'ють людей!», - написала Мар'яна Дупнак.

 

Нагадаємо, у травні депутат Ірпінської міськради (Ірпінь, Київська область) Валерій Пєший погрожував журналістці телеканалу НТН Аліні Семенюк фізичною розправою.  Інцидент трапився під час підготовки сюжету програми «Агенти впливу» про незаконні вирубки в Національному парку поблизу міста Гостомеля (Київська область).

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Мар'яни Дупнак

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY