detector.media
11.08.2015 13:31
Держкіно вже анулювало прокатні посвідчення 376 стрічок російського виробництва
Держкіно вже анулювало прокатні посвідчення 376 стрічок російського виробництва

Державне агентство України з питань кіно заборонило до показу з серпня 2014 року 376 фільмів і серіалів держави-агресора. Про це на брифінгу повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко, передають «Українські новини».

 

«На сьогодні Державне агентство з питань кіно відмовило у видачі та анулювало прокатні посвідчення, тобто заборонило до показу 376 фільмів і серіалів», - сказав голова Держкіно.

 

Пилип Іллєнко зазначив, що всього за цей період експертна комісія Держкіно проаналізувала 553 фільми і телесеріали.

 

За його словами, комісія працює в посиленому режимі, аналізуючи фільми і серіали на предмет порушення закону про заборону популяризації держави-агресора і радянських органів державної безпеки.

 

Нагадаємо, за даними Держкіно, із серпня 2014 року було відмовлено у видачі, а також анульовано прокатні посвідчення майже 400 фільмам і серіалам російського виробництва. Зокрема, 4 червня у зв'язку із набуттям чинності закону щодо захисту інформаційного телерадіопростору України до переліку заборонених додалися 162 фільми та серіали.

 

26 червня стало відомо, що під заборону Держкіно потрапили телесеріали «Пороги», «Зозулечка/Жмурик», «Наказано знищити: Операція «Китайська скринька», «Кобра: Антитерор «Кобра 2», «Кобра/Маросейка 12».   24 липня Держкіно було анульовано  прокатні посвідчення та скасовано держреєстрацію на російські телесеріали «Летючий загін», «Бандитський Петербург-4. Арештований», «Бандитський Петербург-5. Опер», «Бандитський Петербург 6. Журналіст», «Звіздар». 27 липня в Україні було заборонено до демонстрації телесеріал «Лягавий» виробництва Росії. 2 липня агентством було анульовано прокатні посвідчення та скасовано державну реєстрацію російських серіалів «Каменська-5» та «Каменська-6» через пропаганду у них силових структур держави-агресора. 4 серпня стало відомо, що під заборону потрапили телесеріали «Каменська-1» (2000),«Загін» (2008), «Спецкор відділу розслідувань» (2009) та художній фільм «Червоний лотос» Зази Буадзе (2008).

 

Підстава для рішення анулювати прокатне посвідчення -  закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», яким заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY