detector.media
04.08.2015 18:23
У Держкіно заборонили ще три російських серіали та фільм Зази Буадзе
У Держкіно заборонили ще три російських серіали та фільм Зази Буадзе

Державне агентство України з питань кіно прийняло рішення анулювати прокатні посвідчення трьом російським телесеріалам та одному кінофільму зі скасуванням їх державної реєстрації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

Під заборону потрапили телесеріали «Каменська-1» (2000), «Загін» (2008), «Спецкор відділу розслідувань» (2009) та художній фільм «Червоний лотос» Зази Буадзе (2008).

 

2 липня агентством було анульовано прокатні посвідчення та скасовано державну реєстрацію російських серіалів «Каменська-5» та «Каменська-6» через пропаганду у них силових структур держави-агресора.

 

Підстава для рішення анулювати прокатне посвідчення -  закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», яким заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора.    

 

Нагадаємо, 27 липня в Україні було заборонено до демонстрації телесеріал «Лягавий» виробництва Росії.

 

24 липня Держкіно було анульовано  прокатні посвідчення та скасовано держреєстрацію на російські телесеріали «Летючий загін», «Бандитський Петербург-4. Арештований», «Бандитський Петербург-5. Опер», «Бандитський Петербург 6. Журналіст», «Звіздар».

 

26 червня стало відомо, що під заборону Держкіно потрапили телесеріали «Пороги», «Зозулечка/Жмурик», «Наказано знищити: Операція «Китайська скринька», «Кобра: Антитерор «Кобра 2», «Кобра/Маросейка 12».

 

За даними Держкіно, із серпня 2014 року було відмовлено у видачі, а також анульовано прокатні посвідчення майже 400 фільмам і серіалам російського виробництва. Зокрема, 4 червня у зв'язку із набуттям чинності закону щодо захисту інформаційного телерадіопростору України до переліку заборонених додалися 162 фільми та серіали.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY