detector.media
25.07.2015 18:31
Знищено кількарічний архів порталу «Культура» - Ліліана Фесенко
Знищено кількарічний архів порталу «Культура» - Ліліана Фесенко

Попереднє керівництво держпідприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Мінкультури знищило архів публікацій порталу «Культура» за майже п'ять років. Про це під час прес-конференції щодо конфліктної ситуації довкола підприємства повідомила головний редактор порталу «Культура» Ліліана Фесенко.

 

«Був знищений портал «Культура». Це інтелектуальна власність, статті співробітників майже за п'ять років. Сєріков (заступник гендиректора видавництва з виробничих питань Анатолій Серіков. - ТК) і Ратушний (екс-гендиректор видавництва Роман Ратушний. - ТК) вирішили,що вони не платитимуть за користування доменним ім'ям, і цей портал просто канув в Лету»,  - розповіла пані Фесенко.

 

Така ж доля, акцентувала вона, може чекати архів видань Мінкультури, якщо її буде переведено в інтернет-формат. «З онлайн-архівами журнаоів видавництва, які хочуть перевести в інтернет, може повторитися така ж ситуація - він зникне», - сказала Ліліана Фесенко.

 

Нагадаємо, видавництво Мінкультури систематично зазнає фінансових труднощів.

 

Пані Фесенко також стурбована технічним станом медіапорталу «Культ-UA», презентація якого відбулася в середині травня нинішнього року.

 

«Новий портал «Культ.UA», який має представляти видавництво й Мінстерство культури, створено на базисі порталу для інтернет-магазину, - поінформувала редактор. -  Сєріков і Ратушний запевнили мене, що це нове слово в журналістиці: портал монетизовано й на контенті можна буде заробляти. З'ясувала я, що це за базис, після того, як почала цікавитися, чому на  сайті постійно виникають технічні негаразди. Мене це здивувало - раніше, під час роботи в «Известиях», «Комсомольской правде в Украине» з такою кількістю неполадок я ніколи не стикалася».

 

За словами Ліліани Фесенко, тривалий час вона вважала, що є головним редактором «Культ-UA», однак пізніше їй оголосили, що головний редактор - Анатолій Сєріков, а вона є редактором стрічки новин.

 

Коли пані Фесенко попросила надати їй штатний розпис працівників, вона була шокована. «В штаті порталу був працівник, який уже п'ять років перебуває у розшуку, а в прокуратурі Печерського району на нього заведені кримінальні справи. На роботі я його ніколи не бачила, а йому нараховувалися премії. Звільнили його після того, як я написала доповідну на ім'я заступника міністра культури».

 

За її словами, донедавна у штаті видавництва було 12 працівників, які формально числилися співробітниками видавництва й отримували зарплату. «У нашому колективі 12 "мертвих душ" - Гоголь відпочиває», - коментує Лілія Фесенко.

 

Одного з таких працівників - заступника редактора журналу «Українская культура» Володимира Корнійчука - зафіксували на відео журналісти програми «Подробности» телеканалу «Інтер». У сюжеті він каже, що не знає, хто такий Руслан Онопрієнко, який нині є заступником генерального директора видавництва з творчих питань. А прийшов до видавництва пан Корнійчук тому, що його, як й інших незнайомих колективу співробітників, колектив видавництва попросив прийти по трудову книжку.

 

«Детектор медіа»  звернеться по коментарі до Анатолія Сєрікова та прес-служби Міністерства культури.

 

Нагадаємо, 23 липня колектив видавництва провів прес-конференцію, на якій висунув вимоги щодо прозорості в рішеннях міністерства у розвитку видавництва, кадровій політиці та фінансуванні.

 

Національне газетно-журнальне видавництво є видавцем газет «Культура і життя», «Кримська світлиця», журналів «Українська культура», «Музика», «Український театр», «Пам'ятки України», «Театрально-концертний Київ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY