detector.media
24.07.2015 17:25
Журналістів не пустять в будівлю суду у Росії, де розглядатиметься справа Надії Савченко – адвокат
Журналістів не пустять в будівлю суду у Росії, де розглядатиметься справа Надії Савченко – адвокат

Представників ЗМІ не допустять у будівлю суду у Донецьку Ростовської області (Росія), де проходитиме попереднє засідання у справі української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на слова адвоката українки Миколи Полозова.

 

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області (Росія) призначив на 30 липня попереднє засідання у кримінальній справі української льотчиці, народного депутата, делегата ПАРЄ Надії Савченко, яку у Росії рік незаконно утримують за гратами за звинуваченням у загибелі журналістів каналу «Россия 1».

 

«Укрінформ» повідомив, що 24 липня прес-секретар Донецького суду Тетяна Дієва заявила, що «з метою забезпечення безпеки учасників процесу» допуск у будівлю суду буде обмежено. Водночас під час розгляду справи по суті допуск журналістів здійснюватиметься, за її словами, «відповідно до чинного законодавства».

 

Адвокат обвинуваченої українки підтвердив, що попередні слухання відбуваються в закритому режимі - без журналістів.

 

«Але вони можуть перебувати у будівлі суду. А тут цілий суд закривають. Навіщо, якщо в майбутньому обіцяють «робити за законом», тобто впускати, незрозуміло... Я взагалі логіку російської влади дуже часто не розумію. Можуть, проте, і потім «з метою безпеки» нікого до суду не пускати. Пектися на сонці? Охочих буде небагато. Мета - зниження уваги до справи», - вважає пан Полозов.

 

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що Надію Савченко етаповано з московського СІЗО в Ростовську область Росії. Те, що Надію Савченко судитимуть у Ростовській області Росії, стало відомо 13 липня.  Після цього вона попросила ООН, ПАРЄ та Європарламент допомогти провести суд над нею у Москві. Наразі невідомо, у якому саме СІЗО у Ростовській області її тримають.

 

23 липня, Уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова закликала керівництво правоохоронних органів РФ надати інформацію про місце перебування української військової, депутата Верховної Ради Надії Савченко. Водночас російська «Новая газета» з посиланням на своє джерело повідомляє, що Надію Савченко можуть найближчим часом доставити в СІЗО №4 міста Шахти Ростовської області (Росія).

 

Європейський Союз вирішив направити своїх представників для моніторингу судових процесів у Росії над громадянами України Надією Савченко, а також іншими політв'язнями - Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY