detector.media
12.07.2015 16:33
На МКФ у Карлових Варах фільм Єви Нейман відзначило екуменічне журі, а перемогла стрічка про лісоруба родом з України
На МКФ у Карлових Варах фільм Єви Нейман відзначило екуменічне журі, а перемогла стрічка про лісоруба родом з України

На фестивалі На 50-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах (Чехія) стрічка українського режисера Єви Нейман «Пісня пісень» була відзначена спеціальною згадкою екуменічного журі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Нагадаємо, фільм був представлений в конкурсній програмі. Сценарій стрічки «Пісня пісень» створено за мотивами творів письменника Шолом-Алейхема, виробництвом займався «1+1 продакшн». На МКФ у Карлових Варах, який проходив 3-11 липня, відбулася світова прем'єра фільму.

 

Головний приз міжнародного кінофестивалю - «Кришталевий глобус», журі присудило художньому фільму американського режисера Дієго Онгара «Боб і дерева». Стрічка розповідає про життя лісоруба, який веде щоденний, часто нерівний бій заради своєї єдиної пристрасті - любові до природи.

 

Головну роль у фільмі зіграв не професійний актор, а справжній лісоруб Боб Тарасюк.

 

Як повідомляється на офіційному сайті фестивалю, на церемонії нагородження пан Тарасюк розповів, що його дідусь родом із України.

 

«Я ще жодного разу в своєму житті не виїжджав зі Штатів. Але моя бабуся була чешкою, а дідусь із України, цю нагороду я присвячую їм», - сказав виконавець головної ролі.

 

Перемогу в категорії документальних фільмів здобула стрічка чеського режисера Гелени Тршештікової «Меллорі», яка розповідає шлях наркозалежної героїні до перемоги над хворобою.

 

Всього на 50-му міжнародному кінофестивалі було показано понад 220 фильмів із 60 країн світу.

 

Нагадаємо, цього року на МКФ у Карлових Варах від Україні була представлена ще одна робота: фільм Остапа Костюка «Жива ватра» брав участь у Конкурсі документального кіно.

 

У спеціальній програмі  МКФ «Шість близьких зустрічей» організатори запропонували шістьом режисерам-призерам фестивалів минулих років, зокрема Сергію Лозниці, Кім Кі Дуку, Сіону Соно, презентувати по одному своєму улюбленому фільму. Пан Лозниця обрав для показу один зі своїх найулюбленіших фільмів - «Астенічний синдром» Кіри Муратової.

 

Як писала «Детектор медіа», у 2012 році Єва Нейман здобула нагороду  МКФ в Карлових Варах у конкурсній програмі «Від Сходу до Заходу» зі стрічкою «Будинок з башточкою» також виробництва «1+1 продакшн». У цьому фільмі знялися деякі з акторів, яких згодом запросили й у «Пісню пісень».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY