detector.media
07.07.2015 17:07
9 липня – прес-конференція щодо виходу книги оповідань кінорежисера Олега Сенцова
9 липня – прес-конференція щодо  виходу книги оповідань кінорежисера Олега Сенцова

9 липня о 12.30 в інформагентстві «Укрінформ» (Київ, вул. Б. Хмельницького 8/16) відбудеться прес-конференція, присвячена виходу книги політув'язненого українського кінорежисера Олега Сенцова «Рассказы».

 

«Для мене дуже важливо, що ці оповідання будуть опубліковані», - зазначив Олег Сенцов. Збірку оповідань випускає видавництво Laurus, з ініціативи кінокомпанії 435 Films.

 

До участі у прес-конференції запрошені: голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко; кінорежисер Олесь Санін; кінопродюсер Анна Паленчук; директор видавництва Laurus Поліна Лаврова; режисер теату Сергій Проскурня. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 9 липня у Ростові-на-Дону (Росія) російський війський суд розпочне попередні слухання у справі Олега Сенцова. Його російські слідчі звинувачують у тероризмі. Суд буде закритим, через що українські консули не зможуть бути присутніми під час розгляду справи.

 

Олег Сенцов та інші українські громадяни Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв та Олександр Кольченко 11 травня 2014 року були затримані й викрадені ФСБ РФ з території окупованої Росією АР Крим. Після викрадення їх доправили до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві. Стосовно них було порушено кримінальні справи за ч. 2 ст. 205 («терористичний акт»), ч. 2 ст. 205.4 («організація терористичного співтовариства») і ч. 3 ст. 222 («незаконний обіг зброї») КК РФ. Рішенням суду четверо українців були взяті під арешт.

 

З питань акредитації на прес-конференцію та за додатковою інформацією звертатися до PR-координатора Катерини Панкової: 38 063 700 03 25, 53pankova@gmail.com.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY