detector.media
30.06.2015 19:36
В Україні почнуть знімати повнометражний фільм за романом Кокотюхи «Червоний»
В Україні почнуть знімати повнометражний фільм за романом Кокотюхи «Червоний»

На початку 2016 року почнеться підготовчий процес до зйомок повнометражного українського фільму, що стане екранізацією роману Андрія Кокотюхи «Червоний». У якості режисера виступить Ахтем Сеїтаблаєв («Хайтарма»), повідомляє видання «Вести» .

 

Крім зйомок повнометражної стрічки передбачено виробництво також телевізійного формату.

 

Продюсер екранізації «Червоного» - Володимир Філіппов. «Тут взаємодіють Герой Радянського Союзу, колишній льотчик-винищувач, а другий - герой УПА. І того, й іншого заслали в табори за їхні погляди - обидва мріяли і боролися за незалежність України. Суть в тому, що українці завжди мріяли про незалежність, але в досягненні цієї мети вдавалися до радикальних методів», - розказав продюсер.

 

За його словами, в Україні бракує професійних сценаристів. «Є небагато хороших українських сценаристів, і вони працюють на кіноіндустрію інших країн, бо там їм платять пристойні гонорари, не те що у нас», - сказав продюсер.

 

За словами письменника Андрія Кокотюхи, сьогодні у нього вже чотири пропозиції про екранізацію його романів. Зокрема переговори веде режисер Анатолій Матешко («Трубач»).

 

«Відверто кажучи, рівень більшості сценаристів зараз не високий. А в українській сучасній літературі якраз з'явилося чимало хороших творів, які хочеться і можна екранізувати», - сказав у свою чергу Анатолій Матешко.

 

Сам Андрій Кокотюха вважає причинами своєї затребуваності те, що раніше в Україні знімалося знеособлене кіно, а дія його романів відбувається у конкретних містах: «Із сучасних російсько-українських серіалів було незрозуміло, в якому місті відбувається дія. Позначаються тільки Москва або Санкт-Петербург. А глядачеві потрібні впізнавані і чіткі місця і обставини. У голлівудському кіно немає абстрактної поліції, це обов'язково копи з Майамі або Нью-Йорка, і між ними є різниця».

 

Нагадаємо, у червні Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно заборонило ще низку російських пропагандистських фільмів.  Під заборону потрапили телесеріал «Пороги», 2014-2015рр., реж. Ю.Разіков , телесеріал «Зозулечка/Жмурик», 2013р., реж. Г. Константинопольський, телесеріал «Наказано знищити: Операція «Китайська скринька», 2009р., реж.С.Бобров; телесеріал «Кобра: Антитерор «Кобра 2», 2003р., реж. І.Апасян; телесеріал «Кобра/Маросейка 12», 2000р., реж. С.Бєлошніков, О.Майоров.

 

Раніше в Держкіно повідомляли, що із серпня 2014 року було відмовлено у видачі, а також анульовано прокатні посвідчення майже 400 фільмам і серіалам російського виробництва. Зокрема, 4 червня у зв'язку із набуттям чинності закону щодо захисту інформаційного телерадіопростору України до переліку заборонених додалися 162 фільми та серіали.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY