detector.media
26.06.2015 18:55
Держкіно заборонило ще п’ять російських серіалів
Держкіно заборонило ще п’ять російських серіалів

Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно заборонило ще низку російських пропагандистських фільмів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Під заборону потрапили телесеріал «Пороги», 2014-2015рр., реж. Ю.Разіков , телесеріал «Зозулечка/Жмурик», 2013р., реж. Г. Константинопольський, телесеріал «Наказано знищити: Операція «Китайська скринька», 2009р., реж.С.Бобров; телесеріал «Кобра: Антитерор «Кобра 2», 2003р., реж. І.Апасян; телесеріал «Кобра/Маросейка 12», 2000р., реж. С.Бєлошніков, О.Майоров.

 

Як зазначив у своєму коментарі голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Ця робота, яка й надалі активно триватиме, спрямована не лише на зменшення впливу російської пропаганди на свідомість наших громадян, але й на стимулювання і створення передумов, зокрема й економічних, для виробництва власного кіно- й телепродукту належної якості та ідеологічної спрямованості».

 

Раніше в Держкіно повідомляли, що із серпня 2014 року було відмовлено у видачі, а також анульовано прокатні посвідчення майже 400 фільмам і серіалам російського виробництва.

 

Зокрема, 4 червня у зв'язку із набуттям чинності закону щодо захисту інформаційного телерадіопростору України до переліку заборонених додалися 162 фільми та серіали.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY