detector.media
25.06.2015 19:15
Учасники громадського обговорення поки виступають проти перейменування вулиці на честь Веремія – КМДА
Учасники громадського обговорення поки виступають проти перейменування вулиці на честь Веремія – КМДА

Питання перейменування вулиці Ілліча у Дарницькому районі на честь загиблого журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія викликало неабиякий суспільний резонанс - більшість висловилася проти. Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

 

В обговоренні взяли участь понад 700 людей. 62% учасників обговорення висловилися проти перейменування вулиці Ілліча.

 

Як повідомили в Департаменті суспільних комунікацій, громадське обговорення триватиме до 10 серпня. КМДА закликає киян брати активну участь у визначенні нових назв вулиць столиці на сайті адміністрації.

 

Зокрема, висловити свою думку щодо надання вулиці імені В'ячеслава Веремія можна тут.

 

Нагадаємо, журналіста видань «Газета по-киевски», «Обозреватель», «Вести» В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч з 18 на19 лютого минулого року під час Революції Гідності. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення.

 

Триває судовий процес за фактом вбивства В'ячеслава Веремія. За даними слідства у злочині брали участь п'ять чоловік. Підозрюваного у побитті та притягнутому до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту 16 жовтня минулого року. У вбивстві журналіста підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку. Судя Олег Лінник, який веде справу В'ячеслава Веремія щодо підозрюваного Юрія Крисіна, вирішив, що засідання буде закритим попри суспільний резонанс справи.

 

У вересні 2014 року міський голова Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про встановлення на вул. Великій Житомирській, 8 у столиці меморіальної дошки в пам'ять загиблого журналіста. 21 листопада Президент України Петро Порошенко присвоїв В'ячеславу Веремію звання Героя України.

 

6 березня указом Президента України Петра Порошенка призначено стипендію сину журналіста Максиму Веремію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY