detector.media
22.06.2015 14:55
У держави немає коштів на безкоштовний аналог газети «Вести» – Стець
У держави немає коштів на безкоштовний аналог газети «Вести» – Стець
А просити гроші особисто в Порошенка Стець вважає неприйнятним

У держави немає коштів на створення безкоштовного аналога газети «Вести», який би просував проукраїнські меседжі. Про це в інтерв'ю «Главкому» сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

«Найкращою відповіддю цьому дійсно було б безкоштовне видання хорошої якості в великій кількості, в якому б незалежні журналісти писали б про те, що відбувається в Україні, і не тільки про те, що на сході. Але ви прекрасно знаєте економічну ситуацію в державі і розумієте, що держава просто на це не має коштів. Поки нам не вдалося залучити таку кількість коштів від донорів, щоб випускати таку газету, і переконати своїх колег в тому, що таке видання потрібне», - сказав він.

 

Водночас пан Стець вважає неприйнятним просити на таке видання кошти особисто в Президента України Петра Порошенка: «Я не можу спілкуватись з Президентом за межами своєї компетенції, наприклад, прийти до нього і сказати: «Петре Олексійовичу, а дай гроші на таке видання». Це все одно, що я до вас прийду з такою пропозицією».

 

Міністр не став відповідати на питання, чи вважає він безкоштовну газету «Вести» загрозою національній безпеці: «Чиновнику некоректно та неетично коментувати такі речі, бо інакше це буде сприйматися як тиск».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» («Вести») Державна фіскальна служба України проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

18 червня Державна фіскальна служба провела два обшуки, у тому числі і нежитлового офісного приміщення ТОВ «Вісті Мас-Медіа» на площі Спортивній у місті Києві. «Обшуки здійснюються відповідно до вимог діючого законодавства згідно з ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва про проведення обшуків від 15.06.2015 року, прийнятої за результатами розгляду клопотання слідчого, узгодженого з прокурором. Проведення даної слідчої (розшукової) дії здійснюється в рамках досудового слідства у кримінальному провадженні, розпочатому у квітні 2014 року за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, службовими особами ТОВ "Вісті Мас-Медіа" за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 212, частиною 2 статті 205, частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України», - заявляє ДФС.

 

Газета «Вести» стверджує, що під час обшуку 18 червня податківці вилучили в редакції всю техніку. Але видання продовжує свій вихід.

 

Минулого року, 11 вересня 2014 року, в редакції газети «Вести» представники Служби безпеки України провели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

У відповіді на запит «Детектор медіа», СБУ повідомила, що Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY