detector.media
18.06.2015 09:25
Star Media зніматиме фентезі за романом «Серце Парми» і мелодраму за бестселером «Самотність у мережі»
Star Media зніматиме фентезі за романом «Серце Парми» і мелодраму за бестселером «Самотність у мережі»

Українсько-російська кінокомпанія Star Media заявила про плани екранізації одразу двох відомих романів різних жанрів - фентезі і мелодрами. Обидва проекти будуть реалізовані у повному метрі і призначені для міжнародного прокату. Про це в інтерв'ю виданню proficinema.ru повідомив генеральний продюсер групи компаній Star Media Владислав Ряшин.

 

Перша екранізація - історичний роман у жанрі фентезі «Серце Парми», над якою буде працювати відомий російський режисер Сергій Бодров.

 

«Ми купили в автора роману "Географ глобус пропив" Олексія Іванова права на екранізацію історичного фентезі "Серце Парми" і вже підписали договір з Сергієм Бодровим. Зараз він працює над синопсисом, а після - буде писати сценарій. Поки ми плануємо знімати два фільми, оскільки книга дуже велика і цікава», - розказав Влад Ряшин.

 

За його словами, проект орієнтований на міжнародний ринок. «Де і якою мовою - російською або англійською - будуть здійснюватися зйомки, ще не вирішили. Проектом вже зацікавився Фонд кіно, сподіваємося, що він буде цікавий і в міжнародному плані. Розраховуємо на увагу американців, китайців і європейців», - сказав ген продюсер.

 

Він також повідомив про придбання прав на екранізацію бестселера польського письменника Януша Вишневського «Самотність в мережі». Сценарій написала Аліна Семерякова - автор серіалу Star Media «Анна Герман». За словами генерального продюсера, сценаристка «осучаснила історію, трохи застарілу з часу виходу прекрасної книги Вишневського, коли не було youtube і соціальних мереж».

 

Поки невідомо, з яким режисером кінокомпанія буде працювати над екранізацією роману польського письменника. «Великий інтерес до проекту у Рената Давлетьярова. Крім того, сподіваємося покликати в партнери одну з соцмереж. Хто з них швидше зреагує, з тими і будемо працювати. Мені здається, для них це теж дуже хороший маркетинговий хід», - сказав Влад Ряшин.

 

Він також сподівається на цікавість до стрічки міжнародної аудиторії і сподівається знайти партнерів по копродукції.  «Це потужна драма про те, як дві людини з різних країн спілкуються в мережі. Міжнародна історія, тому зараз ми шукаємо потенційних партнерів для копродукції серед поляків, німців, французів», - сказав генпродюсер.

 

Нагадаємо, українсько-російська кінокомпанія Star Media знімає 12-серійний серіал про журналістку «25-та година».  Жанр проекту - кримінальна драма з елементами фантастики. Місце зйомок - Київ.  У серіалі йтиметься про 35-річну журналістку Анну, яка працює в місцевій газеті «24 години». Її роль виконує російська акторка Тетяна Арнтгольц.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY