detector.media
15.06.2015 16:41
Фільм Кантера та Яснія здобув приз міжнародного кінофестивалю у Гданську
Фільм Кантера та Яснія здобув приз міжнародного кінофестивалю у Гданську

Документальна стрічка «Добровольці Божої чоти» (на фестивалі у Польщі фільм називався «Українці») українських режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія здобула Приз глядацьких симпатій Міжнародного фестивалю документального кіно у Гданську (Польща). Про це повідомляється на сайті кінофоруму.

 

Нагороду отримав присутній у залі Леонід Кантер.

 

Нагадаємо, 31 січня у київському кінотеатрі «Кінопанорама» відбулася прем'єра документальної стрічки «Добровольці Божої чоти». Картину представили її автори Леонід Кантер та Іван Ясній, а також бійці з Добровольчого українського корпуса (ДУК) «Правого сектора», про яких ідеться у фільмі. У стрічці показано діяльність ДУКа, інтерв'ю лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша, воєначальника ДУКа на ім'я Гатило. Чимало йдеться про те, як кіборги відстоювали Донецький аеропорт: Леонід Кантер вів там зйомки протягом п'яти днів.

 

Приз отримав Леонід Кантер

 

Зйомки стрічки відбувалися без залучення фінансування.

 

Автори «Добровольців» подавали платні заявки на понад 200 кінофорумів, у тому числі, й на Канський кінофестиваль. Кошти на це було зібрано під час показів фільму в Україні. Нагорода у Гданську - перша для фільму.

 

Головний приз кінофестивалю, статуетку «Брама свободи» здобув фільм «Глибокі почуття» польського режисера Яна П. Матушинського. Йому присуджено також премію мера Гданська у розмірі 20 тиясч злотих (майже 120 тис. гривень). Нагадаємо, кінокартина «Глибокі почуття» на 12-му Docudays UA здобула почесний диплом конкурсу Docu/Життя.  У цій роботі режисерові вдалося зафіксувати складні взаємини між двома закоханими людьми й детально змалювати процес реабілітації.

 

Інші призи фестивалю у Польщі розподілилися так:

-приз у номінації «Найкращий фільм» отримав «Македонець» Петра Алексовського;

- «Найкраща операторська робота» - «Прийдуть кращі часи» кінорежисера Ханни Поляк, яка виступила й оператором стрічки;

- «Найкращий монтаж» -  «Дім догори дном» кінорежисера Адама Паленти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY