detector.media
12.06.2015 16:47
Податківці продовжують досудове слідство щодо газети «Вести»
Податківці продовжують досудове слідство щодо газети «Вести»

Державною фіскальною службою України проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України. Про це прес-служба відомства повідомила у відповідь на інформаційний запит «Детектор медіа».

 

Чи викликають співробітників газети «Вести» на допити і в якій кількості, у фіскальній службі не уточнили - з огляду на порядок доступу до таємної інформації.

 

 

Раніше, 8 червня, на сайті газети «Вести», з'явилася публікація «Фискалы вызывают на допрос 242 сотрудника "Вестей "». У ній, зокрема, йдеться: «...по всій країні співробітники Держфіскальної служби викликали на допити сотні співробітників газети «Вести» - менеджерів, журналістів, редакторів. Дзвонили по домівках, в грубій формі вимагали дати свідчення, залякували родичів...».

 

Представники холдингу «Вести» пов'язують «активізацію» співробітників фіскальної служби з тим, що Служба безпеки України нібито не змогла довести наявність ознак сепаратизму в матеріалах газети «Вести».

 

«Детектор медіа» скерувала інформаційний запит і до СБУ, але відповіді поки не отримала.

 

Нагадаємо, що 20 серпня 2014 року Державна фіскальна служба України повідомила «Детектор медіа», що Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Сумській області досі провадилося досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

Водночас, як повідомляла «Детектор медіа», прокуратура міста Києва з вересня 2014 року добивається через суд припинення випуску газети «Вести» і журналу «Вести. Репортер» через публікацію низки статей, спрямованих на порушення територіальної цілісності України. Позов до Окружного адміністративного суду міста Києва подав заступник прокурора міста Києва до ТОВ «Вісті мас-медіа» і ТОВ «Медіа-репортер». Третьою стороною в процесі виступає Державна реєстраційна служба.

 

Нагадаємо, 11 вересня 2014 року в редакції газети «Вести» представники Служби безпеки України провели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

У свою чергу, газета «Вести» заявляє, що звинувачення у підтримці виданням сепаратизму та брудні джерела її фінансування не відповідають дійсності.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY