detector.media
09.06.2015 12:50
Окупаційна влада Криму створила «Суспільну кримськотатарську телерадіокомпанію»
Окупаційна влада Криму створила «Суспільну кримськотатарську телерадіокомпанію»

9 червня так звана «Рада міністрів» Криму на засіданні створила автономну некомерційну організацію «Суспільна кримськотатарська телерадіокомпанія» (СКТ). Про це повідомляє інтернет-видання «Крым. Реалии».

 

Засновником телеканалу став державний комітет у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян так званого «уряду» Криму.

 

«Ми вже проговорили з урядом (Росії - ред.), гроші - 177 мільйонів рублів - на ці цілі виділені. Питання створення суспільного кримськотатарського телебачення - завдання номер один для Міністерства зв'язку та інформації», - заявив так званий «глава» Криму Сергій Аксьонов.

 

Голова так званого «Міністерства інформації Криму» Дмитро Полонський зазначив, що для телерадіокомпанії виділили приміщення, а дозвільні інстанції - в очікуванні юридичного факту створення підприємства.

 

Сергій Аксьонов сказав, що наступного тижня чекає від Держкомнацу концепцію СКТ.

 

Нагадаємо, 1 квітня припинив роботу  телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входить ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер».  Тим часом керівництво холдингу ATR заявляє, що не полишає надій перереєструватися за російським законодавством і продовжити мовлення в Криму.

 

19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима. 23 квітня так званий «прем'єр-міністр» Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Суспільної кримськотатарської телерадіокомпанії», на діяльність якої планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету Росії. 27 квітня стало відомо, що новий провладний кримськотатарський телеканал у Криму називатиметься «Міллет», радіо - «Ветан». Повідомлялося, що окупаційна влада Криму планує запустити телерадіокомпанію до вересня.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY