detector.media
21.05.2015 17:22
Супутниковий оператор Xtra TV переходить під управління «Медіа Групи Україна»
Супутниковий оператор Xtra TV переходить під управління «Медіа Групи Україна»
Медіагрупа вестиме самостійне супутникове мовлення каналів «Футбол 1» і «Футбол 2»

«Медіа Група Україна» (МГУ) отримала торгову марку Xtra TV від компанії DTH Broadcast Services Limited. Про це «Детектор медіа» дізналася у прес-службі медіа групи.

 

«Передача прав на торгову марку ще не завершена - деталі цієї угоди можуть бути озвучені після 1 червня», - зазначив, відповідаючи на запитання ТК, начальник відділу комунікацій та зв'язків з громадськістю Сергій Товстенко-Забелін.

 

Такі зміни відбулися після того як компанія DTH Broadcast Services Limited, яка була постачальником послуг супутникового оператора Xtra TV, вирішила вийти з DTH-бізнесу (Direct-to-Home - система послуг, де телевізійний сигнал передається безпосередньо глядачу повз кабельних операторів, DTH використовує цифровий формат і дозволяє стискати значну кількість каналів, забезпечуючи якість картинки і звуку, а також додаткові можливості - наприклад, послуги інтернет).

 

У повідомленні DTH Broadcast Services Limited зазначено, що рішення залишити бізнес компанія прийняла у зв'язку з економічною кризою, а також для оптимізації бізнес- процесів, пише IT Expert.

 

З 1 червня компанія не виступатиме постачальником послуг спутникового оператора Xtra TV. Оператор, в свою чергу, призупиняє мовлення всіх тематичних пакетів телевізійних каналів.

 

При цьому телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» і надалі будуть транслюватися всім абонентам Xtra TV. Тепер це буде здійснюватись безпосередньо від власника і мовника цих каналів - холдингу «Медіа Група Україна».

 

«Наше рішення про взяття під управління МГУ торгової марки Xtra TV було прийнято в першу чергу для продовження забезпечення мовлення каналів «Футбол 1»/»Футбол 2» абонентам Xtra TV та їх зручності. Для цієї категорії глядачів по суті нічого не змінюється», - зазначив Сергій Товстенко-Забелін.

 

Наразі у пакеті супутникової платформи Xtra TV будуть тільки «Футбол 1»/»Футбол 2», уточнюють у прес-службі «Медіа Групи Україна». Надалі медіа група розглядає можливість створення нового ліцензованого DTH-оператора, який надасть глядачам «доступ до найкращих українських і світових телеканалів через супутник».

 

Як зазначається у прес-релізі медіа групи, МГУ планує не тільки забезпечити мовлення своїх каналів «Футбол 1» і «Футбол 2» глядачам Xtra TV, а й зберегти сам бренд Xtra TV.

 

«Пряма дистрибуція наших спортивних каналів існуючим абонентам Xtra TV - це оперативне рішення, викликане ситуацією. При цьому воно цілком узгоджується з планами МГУ - розширювати технології та формати телевізійного мовлення», -  сказав директор з розвитку бізнесу «Медіа Група Україна» Олексій Куракін.

 

Нагадаємо, доступними через супутник тільки на платформі Xtra TV телеканали «Футбол 1» та «Футбол 2» стали з 1 жовтня 2014 року. Раніше ці телеканали транслювалися через супутник на платформі Viasat.

 

Xtra TV - це другий і останній супутниковий оператор, що припинив мовлення на території України. Таке рішення було прийнято «виходячи з форс-мажорних економічних і політичних обставин». У квітні минулого року в Україні з ринку пішов оператор супутникового телебачення «Либідь ТБ».

 

Нині на українському ринку платного супутникового ТБ продовжують роботу шведський Viasat і російський «НТВ Плюс Україна».

 

Нагадаємо, нині «Медіа Група Україна» розвиває також інтерактивне цифрове телебачення - бренд OLL.TV в новому сегменті IPTV/OTT.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY