detector.media
12.05.2015 17:32
Рада ліквідувала добові квоти на рекламу та зменшила годинну рекламну квоту на ТБ до 9 хвилин
Рада ліквідувала добові квоти на рекламу та зменшила годинну рекламну квоту на ТБ до 9 хвилин

12 травня Верховна Рада ухвалила закон, яким ліквідувала квоти на рекламу в добовому обсязі мовлення телеканалів і радіостанцій та зменшила на телебаченні квоту на рекламу протягом години з 20% (12 хвилин) до 15% ефірного часу (9 хвилин). Водночас на радіо погодинну квоту залишено без змін - 20%.

 

За відповідний законопроект № 2343 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо частки реклами, яка розповсюджується на телебаченні і радіо)» за основу і в цілому проголосували 269 народних депутатів.

 

Відповідно до ухвалених змін стаття 13 закону «Про рекламу» викладено в такій редакції:

 

«1. На телебаченні час мовлення, відведений на рекламу і телепродаж, не повинен перевищувати 15 відсотків протягом кожної астрономічної години фактичного мовлення.

 

2. На радіо час мовлення, відведений на рекламу, не повинен перевищувати 20 відсотків протягом кожної астрономічної години фактичного мовлення».

 

Закон має набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Нагадаємо, що законопроект № 2343 зареєстрували 6 березня члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Олена Кондратюк, Ольга Червакова, Олександр Абдуллін, Олександр Опанасенко, а також народні депутати Микола Томенко, Ірина Геращенко та Микола Княжицький.

 

Народні депутати пояснювали свою ініціативу необхідністю встановити баланс між фінансовими інтересами телерадіоорганізацій і рекламодавців, з однієї сторони, та інтересами глядачів - з іншої, а також наблизити українське законодавство до законодавства Європейського Союзу.

 

1 квітня профільний Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав законопроект і рекомендував парламенту його ухвалити.

 

Нагадаємо, що в червні 2014 року Верховна Рада ухвалила закон, який зменшив тривалість рекламних блоків, зробивши їх частішими, а також дозволив розміщувати рекламу в дитячих програмах і в новинах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY