detector.media
08.05.2015 13:47
УТР покаже докфільми про Другу світову трьома мовами
УТР покаже докфільми про Другу світову трьома мовами

8 та 9 травня Всесвітня служба Українського телебачення і радіомовлення (державний телеканал іномовлення УТР) покаже більше десяти документальних фільмів про маловідомі сторінки історії Другої світової війни. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення та радіомовлення України.

 

Телекомпанія обіцяє показати події того періоду в ефірі «по-новому, без ідеологічних штампів».

 

Всі стрічки, які покаже УТР, було дубльовано англійською та російською мовами.

 

«"Міфи Другої світової", "УПА. Душу й Тіло ми положим ", "Як був зірваний бліцкриг", "Розсекречена пам'ять"... Назви говорять самі за себе. Серед передач інших виробників я б назвав фільм «Крик чорнозему», що розповідає про знищення євреїв у роки війни, і «Між Гітлером і Сталіним» - про те, як українці билися за свою батьківщину проти двох колоніальних армій», - коментує проекти директор дирекції програм телеканалу УТР Максим Наливайко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», наприкінці квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила нову концепцію каналу УТР, згідно з якою майже вдвічі збільшено інформаційно-аналітичне та науково-просвітницьке мовлення.

 

Прес-служба УТР повідомила, що відтоді на каналі УТР виходять в ефір годинний блок тематичних програм англійською мовою та тригодинний блок російською, а також вісім випусків новин російською та англійською мовами.

 

Загалом понад третина добового мовлення УТР - це мовлення іноземними мовами.

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення рекомендував ЗМІ висвітлювати 70-ті роковини перемоги над нацизмом у Європі в дусі пам'яті та примирення, використовуючи методичні матеріали Українського інституту національної пам'яті, з якими можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

 

Перший канал в рамках спецпрограмування також покаже художні та документальні фільми. 8 травня в ефірі буде художній фільм Олександра Довженка «Україна в огні» та документальні стрічки «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939» та «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941». 9 травня Перший покаже документальний фільм власного виробництва «Олександра Шулежко. Доля праведниці» про історію жінки-героїні, яка у роки Другої світової війни врятувала від голодної смерті близько сотні черкаських сиріт та дітей з єврейських родин, також грузинську військову драму «Батько солдата».

 

До Днів пам'яті і примирення 8 та 9 травня телеканал ICTV покаже добірку з 4 найкращих стрічок про війну виробництва кіностудії ім. О. Довженка.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY