detector.media
06.05.2015 09:20
Недостатній рівень безпеки журналістів в Україні вплинув на її статус у звіті Freedom House – Геращенко
Недостатній рівень безпеки журналістів в Україні вплинув на її статус у звіті Freedom House – Геращенко

Недостатній рівень безпеки журналістів є головною причиною присвоєння Україні статусу країни з частково вільними ЗМІ. Про це заявила народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Геращенко, коментуючи останню доповідь організації Freedom Нouse про стан свободи слова у країнах світу, передає прес-служба партії.

 

«Конфлікт на сході України небезпечний не тільки для цивільного населення, а й журналістів. Я хочу відмітити героїчну роль журналістів-волонтерів, які не тільки допомагають армії, а й висвітлюють події, свідками яких стають. У нас багато колег-журналістів, які загинули у цьому страшному конфлікті», - сказала парламентар.

 

Пані Геращенко нагадала, що найгіршими для ЗМІ стали Білорусь, Куба, Іран, Північна Корея, Туркменістан, Узбекистан, а також територія Криму.

 

Народний депутат звернула увагу на той факт, що у порівнянні з Україною і навіть з Росією, ситуація зі свободою слова в окупованому Криму виявилася гіршою: «Півострів названо в числі десяти найбільш невільних країн в цьому аспекті. Freedom Нouse визнав, що ситуація зі свободою слова в Криму гірша, ніж в Ефіопії, ніж в африканських країнах третього світу. А яка там страшна ситуація з правами людини! На півострів не допускаються лідери кримських татар, не допускаються міжнародні місії».

 

«Американська влада, лідери Європейського союзу мають бути солідарні з Україною. Санкції проти Росії мають бути не тільки продовжені, а й посилені. Тиск має посилюватися до тих пір, поки не будуть виконані Мінські угоди, до тих пір поки не буде звільнено Крім, який є частиною території України», - заявила Ірнина Геращенко.

 

Нагадаємо, становище України у щорічному індексі свободи преси Freedom House покращилося. За 2014 рік з «невільної» країни вона перетворилася у «частково вільну». Крим оцінювався експертами окремо і потрапив до десяти територій із найгіршим становищем.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY