detector.media
05.05.2015 13:30
СТБ запускає цикл сюжетів «Непрочитані листи війни»
СТБ запускає цикл сюжетів «Непрочитані листи війни»

5 травня телеканал СТБ запускає спеціальний проект інформаційної програми «Вікна-Новини» - «Непрочитані листи війни». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Це цикл сюжетів «про неймовірні історії воєнних часів», що включає документальні реконструкції та свідчення ветеранів.

 

Знімальна група програми «Вікна-Новини» провела копіткі пошуки архівів воєнного часу, в результаті яких недоставлені своєчасно листи воєнного періоду нарешті знайшли своїх адресатів. Журналісти побували в Одесі, Умані, Кам'янці-Подільському, Києві та Кривому Розі.

 

«Серед інших знімальній групі вдалося розшукати онука солдата Гаврила Воробйова з Кам'янця-Подільського та через 70 років повернути йому листа, який його дід написав у перші дні війни. Під час фашистської окупації всі листи з Головпоштамту Кам'янець-Подільського були вивезені до Австрії», - йдеться в повідомленні каналу.

 

Над циклом сюжетів працювали: журналіст Сергій Стеценко, режисер Денис Ярошенко, оператор Максим Мусіян, продюсер Юлія Вернигор.

 

Цикл «Непрочитані листи війни» виходитиме в ефір з 5 травня у випусках «Вікон-Новин» о 18.00 та 22.00.

 

 

Нагадаємо, що з 24 квітня до 11 травня в ефірі телеканалів СТБ, ICTV, М1 та Нового каналу транслюється соціальний ролик «Ветерани», присвячений Дню пам'яті і перемоги у Другій світовій війні власного виробництва медіахолдингу StarLightMedia. Крім того канал СТБ випустив в ефір до дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ролик «Щоб пам'ятали», у якому знявся російський музикант Андрій Макаревич.

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення рекомендував ЗМІ висвітлювати 70-ті роковини перемоги над нацизмом у Європі в дусі пам'яті та примирення, використовуючи методичні матеріали Українського інституту національної пам'яті, з якими можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

 

За ініціативи уряду український кінорежисер Олесь Санін («Поводир») у взаємодії з Українським інститутом національної пам'яті зняв серію з 12 відеороликів, які демонструють роль України у перемозі над нацизмом у Європі під час Другої світової війни.

 

Телекомпанія «Ера» до дня пам'яті та примирення та дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні почала показувати серію соціальних роликів власного виробництва «Останній день війни».

 

Телеканал «Інтер» 9 травня із 7.00 у прямому ефірі транслюватиме багатогодинний марафон «Наша Перемога», ведучими якого будуть Анастасія Даугуле і Роман Кадемін. Цього ж дня о 12.30 на «Інтері» відбудеться прем'єра документального спецпроекту власного виробництва «День Перемоги. Повернення». Герої фільму - учасники бойових дій та ветерани Другої світової війни. А увечері о 20:30 «Інтер» також покаже святковий концерт власного виробництва «Перемога. Одна на всіх». Також до 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні промо-команда телеканалу «Інтер» підготувала ролик за мотивами радянського фільму «В бій ідуть одні старі».

 

Телеканал ZIK у День пам'яті і примирення, 8 травня, наживо проведе тригодинний телемарафон «Друга світова: від війни до війни», присвячений 70-річчю завершення Другої світової війни на території Європи. Прямий ефір розпочнеться о 21:00 із двох студій каналу - київської та львівської.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY