detector.media
30.04.2015 09:27
Держдеп заявив, що США засуджують обмеження свободи преси в Криму
Держдеп заявив, що США засуджують обмеження свободи преси в Криму

США засуджують обмеження свободи преси в окупованому Росією Криму та закликають російську владу припинити окупацію півострова, який є частиною України.  Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву  в.о. речника Держдепартаменту США Марі Гарф на брифінгу у Вашингтоні 29 квітня.

 

Представник Держдепартаменту зазначила, що після анексії Криму Росією, окупаційна влада закрила 11 з 12 кримськотатарських видань та засобів масової інформації, включаючи кримськотатарський канал ATR, який був останнім незалежним телеканалом на півострові.

 

Разом з цим вона відзначила, що «окупаційна влада також заборонила більшість україномовних передач, замінивши їх контентом російських програм».

 

«Ці обмеження свободи преси є частиною погіршення ситуації в Криму та демонстрацією, що Росія зневажає населення Криму», - заявила в.о. речника Держдепартаменту.

 

Також, вона відзначила, що «окупаційна влада систематично закриває простір для вираження думок та проводить кампанію із залякування, метою якої є затримання та судове переслідування незалежних журналістів».

 

«Всі жителі Криму повинні мати доступ до широкого спектру новин, думок та інформації. Ми засуджуємо зловживання Росії та закликаємо припинити окупацію Криму, який є частиною України», - наголосила Марі Гарф.


Нагадаємо, окупований Росією український півострів Крим увійшов до десятки найгірших за рівнем свободи преси за даними міжнародної правозахисної організації Freedom House, оприлюдненими у квітні.

 

Раніше, у березні, міжнародна правозахисна організація Freedom House оприлюднила звіт про порушення прав людини на Кримському півострові, що був «насильно й незаконно анексований» Росією в березні 2014 року, у якому заявляється про тиск на журналістів місцевих та закордонних ЗМІ.

 

Як йдеться у звіті, мешканці Криму після окупації українського півострова зазнають дедалі більших і важчих порушень їхніх прав - громадянських, політичних і прав людини. Особливо постраждали кримські татари - вони, за даними Freedom House, потерпають від порушень майнових прав і залякування незалежних голосів шляхом вибіркового застосування законодавства і вживання фізичного насильства.  За даними звіту, Кремль намагається придушити повідомлення про такі порушення і створює у Криму «інформаційне гетто».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY