detector.media
16.04.2015 19:40
Міліція висунула головну версію вбивства Бузини. ОБСЄ засуджує злочин проти журналіста (ОНОВЛЕНО)
Міліція висунула головну версію вбивства Бузини. ОБСЄ засуджує злочин проти журналіста (ОНОВЛЕНО)

Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважає основною версією вбивства скандально відомого журналіста Олеся Бузини його професійну діяльність. Про це повідомляє видання «Українські новини» з посиланням на начальника ГУ МВС у Києві Олександра Терещука.

 

Також міліція відпрацьовує версію наявності у загиблого неприязних відносин. «У слідства є вже сім свідків злочину», - сказав Олександр Терещук, який до цього говорив про п'ять свідків убивства.

 

Машину, з якої ймовірно було вбито Олеся Бузину, знайдено неподалік місця вбивства. Про це «Громадському ТБ» повідомили очевидці. Вони побачили автомобіль «Форд Фокус» з номерами BL8108W у провулку поблизу гуртожитку КНЕУ і викликали міліцію, оскільки перед цим про машину з такими номерами повідомляли очевидці з місця вбивства Олеся Бузини. Зараз з автомобілем працюють співробітники міліції.

 

 

Не виключено, що це - авто вбивць

 

Він додав, що міліція почала розслідувати цю подію за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

 

Водночас представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що засуджує вбивство Олеся Бузини, вчинене у Києві.

 

«Цей жахливий акт є ще одним нагадуванням про небезпеки, пов'язані з журналістикою як професією. Це вбивство має бути негайно і повністю розслідуване компетентними органами», - заявила в четвер пані Міятович і висловила співчуття родині та колегам загиблого, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

У зв'язку з подією, вона закликала владу України «виділити всі необхідні ресурси, щоб розслідувати всі напади на журналістів». Дуня Міятович підкреслила, що в Україні особи, які вчинили насильство над представниками ЗМІ, а також їх натхненники, не повинні залишитися безкарними.

 

Нагадаємо, 16 квітня близько 13.30 у Києві було вбито скандально відомого журналіста Олеся Бузину. Про це у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, інформацію підтвердила столична міліція. «Щойно на вул. Дегтярівській в районі будинку номер 58 з «Форд Фокус» темно-синього кольору був розстріляний сумнозвісний журналіст Олесь Бузина. Номери на машині були чи латвійські, чи білоруські. Точно не українські», - повідомив пан Геращенко.

 

Радник міністра внутрішніх справ попросив терміново всіх водіїв міста Києва телефонувати до міліції, якщо вони побачать на вулиці машину з аналогічними прикметами.

 

Очевидець інциденту, заступник голови партії «Правий сектор» Анна Демид на своїй сторінці у Facebook пише, що Олеся Бузину застрелили прямо на подвір'ї біля будинку. «Вистріли чули всі», - пише вона. «Стріляли з-за спини... 2 чоловіка. Його реально випасали декілька днів, зі слів міліції. Були на машині з іноземними номерами», - пізніше додала вона.

 

Водночас міліція заявляє, що  Олеся Бузину, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ.

 

Олесь Бузина був відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок».

 

З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня», вів авторські колонки, керував авторськими проектами «Военный эксперт» і «Так, но не так».  13 січня 2015 року був призначений шеф-редактором газети «Сегодня». Але на початку березня звільнився. Сам пан Бузина заявив, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY