detector.media
08.04.2015 17:59
Кримськотатарський дитячий журнал «Арманчыкъ» зареєстували в Роскомнагляді
Кримськотатарський дитячий журнал «Арманчыкъ» зареєстували в Роскомнагляді

7 квітня кримськотатарський дитячий журнал «Арманчыкъ» отримав реєстрацію в Роскомнагляді. Про це повідомляє кримськотатарське інформагентство QHA з посиланням на головного редактора журналу Едіє Муслімову.

 

«Можете привітати нас, редакцію дитячого журналу "Арманчик'" з реєстрацією в Роскомнагляді», - зазначила вона.

 

Крім того, пані Муслімова додала, що відтепер журнал можна буде поширювати на території Російської Федерації та в інших країнах.

 

Раніше Роскомнагляд відмовив журналу «Арманчыкъ» у реєстрації.

 

Нагадаємо, до 1 квітня на території Криму здійснювали свою діяльність наступні кримськотатарські ЗМІ: газети - «Янъы Дунья», «Къырым», «Голос Крыма», «Авдет», журнали - «Арманчыкъ», «Къасевет», «Йылдыз», інформаційні агентства - «Крымские новости QHA» та інтернет-портал «15 минут», телеканали - АТR і Lale, радіо «Мейдан».

 

За даними Меджлісу кримськотатарського народу, станом на 1 квітня перереєстрацію в Роскомнагляді за російськими законами пройшло лише одне з цих видань - газета «Голос Крыма», що стала називається зараз «Голос Крыма New» і видається російською мовою. За даними Amnesty International, перереєстрацію пройшла також газета «Янъы дюнья».

 

З 1 квітня припинили своє мовлення телеканал АТR та інші ЗМІ однойменного медіа холдингу (телеканал Lale, радіостанції «Мейдан» і «Лідер»), які не пройшли перереєстрацію відповідно до російського законодавства через відмову в ліцензіях від Роскомнагляду.

 

Інформаційне агентство «Крымские новости QHA» також отримало відмову в реєстрації та було змушене припинити свою діяльність на території Криму і переїхати до Києва.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY