detector.media
08.04.2015 17:04
Комітет свободи слова підтримав законопроект про скасування попереднього погодження інтерв’ю
Комітет свободи слова підтримав законопроект про скасування попереднього погодження інтерв’ю

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 8 квітня підтримав законопроект № 2047 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо недопущення вимоги попереднього погодження повідомлень і матеріалів, які поширюються друкованими ЗМІ)», поданий за рекомендацією членів комітету на заміну попереднього подібного законопроекту народними депутатами Сергієм Лещенком, Мустафою Найємом, Юрієм Луценком та іншими.

 

Члени Комітету одноголосно вирішили запропонувати Комітету з питань науки і освіти рекомендувати Верховній Раді прийняти цей проект за основу та в цілому вже в першому читанні.

 

Нагадаємо, попередня версія законопроекту № 2047 мала назву «Про внесення змін до статті 13 Закону України "Про авторське право і суміжні права"» і передбачала внесення змін тільки до закону про авторські права. 1 квітня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував авторам законопроекту перереєструвати його під назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо недопущення вимоги попереднього погодження повідомлень і матеріалів, які поширюються друкованими ЗМІ)» і внести ним зміни не тільки до закону «Про авторське право і суміжні права», а й до законів «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про телебачення і радіомовлення», «Про інформаційні агентства».

 

Головна мета цих поправок - внести зміни до законодавства, які не даватимуть посадовим особам державної влади, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, які фінансуються за кошти державного чи/або місцевого бюджетів права на обов'язкове узгодження з ними інтерв'ю перед оприлюдненням.

 

Раніше 18 березня Комітет свободи слова вирішив рекомендувати Комітету з питань науки та освіти направити законопроект № 2047на доопрацювання. Таке рішення викликало хвилю критики від деяких авторів проекту та журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY