detector.media
08.04.2015 16:35
ФСБ допитала кримську журналістку Анну Шайдурову у справі «Центру журналістських розслідувань»
ФСБ допитала кримську журналістку Анну Шайдурову у справі «Центру журналістських розслідувань»

8 квітня в Сімферополі, в окупованому Росією Криму, Федеральна служба безпеки Росії допитала кримську журналістку Анну Шайдурову. Про це повідомляє «Крим. Реалії».

 

Анна Шайдурова прибула до управління Федеральної служби безпеки Росії в Сімферополі зранку. Допит тривав кілька годин.

 

Як повідомив адвокат журналістки Іслям Веліляєв, допит проходив у межах кримінальної справи за публікації «Центру журналістських розслідувань», де раніше працювала пані Шайдурова. Нагадаємо, справа щодо цього видання порушена за статтею 280.1 Кримінального кодексу РФ - публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ.

 

«Її допитували як свідка. Все пройшло спокійно, я був присутній під час допиту, ніяких провокаційних питань не було. Співробітники ФСБ отримали вичерпні відповіді на запитання», - сказав адвокат.

 

Анну Шайдурову викликали в управління ФСБ в Сімферополі 7 квітня зранку, але потім перенесли допит на 8 квітня.

 

Нагадаємо, 13 березня у квартирах батьків кримських журналісток Анни Андрієвської та Наталії Кокоріної співробітники ФСБ проводили обшук у межах кримінальної справи, порушеної за публікації «Центру журналістських розслідувань».

 

Зокрема, щодо пані Андрієвської, яка не живе в Криму, ФСБ Росії порушила кримінальну справу за статтею 280.1 КК Росії (публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ) щодо публікації її матеріалу про волонтерів батальйону «Крим».

 

Після обшуку у батьків Наталії Кокоріної, журналістку доставили в управління ФСБ, де її допитували протягом шести годин як свідка у справі. Після цього пані Кокоріну відпустили, вилучивши у неї особистий ноутбук.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY