detector.media
05.04.2015 10:43
Порошенко: Відновлення мовлення ATR – справа честі для української влади
Порошенко: Відновлення мовлення ATR – справа честі для української влади

Відновлення мовлення кримськотатарського телеканалу ATR - справа честі для української влади. Про таке в ексклюзивному інтерв'ю «5 каналу» заявив Президент Петро Порошенко.

 

«Лише обуренням ніхто обмежуватись не збирається - це справа честі української влади зробити все можливе, щоб найближчим часом на українській території, на всю країну, включаючи Крим було відновлене мовлення каналу ATR. Відповідні доручення мною вже дані, я думаю, що у дуже короткий термін ми все це опрацюємо. І в найближчий час суспільство має почути, не виключаю, що з Києва, голос кримськотатарського народу», - сказав Президент.

 

Нагадаємо, 1 квітня всі ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR: канали ATR і Lale, радіостанції Meydan і «Лідер», інтернет-видання «15 минут» -змушені були припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнагляд тричі повертав їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки».

 

1 квітня Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи кримськотатарського каналу ATR в Україні. Цього ж дня міністр інформаційної політики України Юрій Стець і радник міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський зустрілися з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим. Сторони обговорили можливість трансляції контенту кримськотатарського телеканалу ATR, дитячого телеканалу Lale і радіостанції Meydan, що входять до холдингу ATR, на материковій Україні. Міністр запевнив, що кримськотатарським ЗМІ буде надано всебічне сприяння з боку держави.

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив про плани запустити у травні новий медіапроект для кримських татар на заміну телеканалу ATR, який 1 квітня припинив мовлення через відмову у реєстрації за російським законодавстом. Водночас він заявив, що у Криму може бути створений фейковий канал ATR.

 

2 квітня влада Криму заявила про необхідність створення «громадської кримськотатарської телерадіокомпанії» (ГКТРК) замість закритого кримськотатарського каналу ATR і звинуватила керівництво холдингу у закритті власних телеканалів.

 

1 квітня прокуратурою АР Крим відкрито кримінальне провадження за ст. 171 КК України за фактом припинення теле- та радіомовлення засобів масової інформації, які входять до медіахолдингу ATR.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY