detector.media
01.04.2015 16:08
«Поводир» здобув відзнаку журі Міжнародного кінофестивалю у Барі
«Поводир» здобув відзнаку журі Міжнародного кінофестивалю у Барі

Стрічка «Поводир» Олеся Саніна здобула спеціальну відзнаку міжнародного журі кінофестивалю у Барі (Італія). Про це повідомляється на сторінці фільму у Facebook.

 

Фільм відзначено «за високу художню майстерність і незламні людські цінності, продемонстровані й цій картині-«поводирі» глядача у складну українську дійсність».

 

Нагороду вручив голова журі Валеріо Де Паоліса. Показ української стрічки відбувся в оперному театрі Петруццеллі.

 

Нагадаємо, створений за державної підтримки фільм Олеся Саніна «Поводир» уже за перший вікенд побив рекорд прокату українського кіно, а за дев'ять тижнів показу, за даними Kino-Teatr.ua, зібрав 14,08 млн грн. Стрічка вийшла в прокат 12 листопада й охопила 130 кінозалів по всій Україні. В деяких кінотеатрах її можна було подивитися з тифлоперекладом для незрячих.

 

Водночас бокс-офіс так і не перевищив бюджету фільму, який становив 16,6 млн грн. Високі касові збори - заслуга дистрибуторської компанії B&H Film Distribution, яка запустила масштабну промокампанію, вклавши в просування 2,5 млн грн.

 

Світова прем'єра «Поводиря» відбулася 16 липня на Одеському міжнародному кінофестивалі, де в національному конкурсі команда фільму (актор Станіслав Боклан і оператор Сергій Михальчук) здобула дві нагороди.

 

Висування фільму «Поводир» на отримання премії Американської кіно академії «Оскар» призвело до скандалу в Українському Оскарівському комітеті, який залишила частина членів, а Асоціація продюсерів України пообіцяла реформувати комітет. Зрештою, «Поводир» так і не потрапив до числа фіналістів «Оскара».

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook-сторінки фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY