detector.media
26.03.2015 13:55
До побиття журналістів в Одесі причетний екс-заступник начальника МВС області - прокуратура
До побиття журналістів в Одесі причетний екс-заступник начальника МВС області - прокуратура

До побиття журналістів та активістів Євромайдану в Одесі 19 лютого 2014 року причетний екс-заступник начальника МВС області Дмитро Фучеджі. Про це розповів заступник прокурора області Павло Закерничний, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Павло Закерничний повідомив, що стосовно колишнього міліціонера ведеться кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), його оголошено в розшук. Джерело агентства в прокуратурі повідомило, що мова йде про Дмитра Фучеджі, якого також розшукують у зв'язку з подіями 2 травня 2014 року в Одесі.

 

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року близько 150 людей з битами і у касках напали на одеських журналістів, які знімали пікет Євромайдану під будівлею Одеської облдержадміністрації (ОДА). Одеська міліція відкрила кримінальне провадження за фактами нападів на журналістів 5-го каналу, «Інтера», «ГРАДа», Нового каналу, які 19 лютого вели зйомку розгону мирного протесту.

 

Під час мітингу до Одеської ОДА під'їхало кілька автобусів з одягненими в однакову чорну форму чоловіками, які почали бити учасників мітингу і журналістів. Бандити цілеспрямовано полювали на операторів з камерами. У результаті нападу постраждали знімальні групи 5-го каналу, «Інтера», «ГРАДа», Нового каналу: журналісти отримали численні фізичні травми, у них розбиті камери.

 

Як повідомляла «Українська правда», пан Фучеджі втік з України, ймовірно через Придністров'я, де його брат був головою КДБ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY