detector.media
22.03.2015 14:35
У Петербурзі для інтернет-тролів відведено чотириповерховий офіс
У Петербурзі для інтернет-тролів відведено чотириповерховий офіс

Російські тролі працюють у 12-годинну зміну. Їхнім пріоритетним завданням є кампанія проти України. Про це в інтерв'ю «Радио Свобода»  розповів  блогер із Петербурга Марат Буркхард, який мав досвід роботи у російському «Міністерстві правди».

 

За його словами, у Петербурзі тролі займають сучасну чотириповерхову будівлю. «Це сучасна будівля, чотири поверхи. Там є ще відділ «Живого Журналу», відділ новин, відділ, де картинки всякі роблять, демотиватори, відділ, де відео роблять», - сказав блогер.

 

Серед відділів - україномовний, англомовний, Facebook-відділи та інші. У відділі, де працював він, налічувалося 20 осіб, сказав блогер. В інших така ж приблизно кількість людей, які працюють у денну й нічну зміни. Вони розподіляють між собою сайти, форуми та соцмережі.

 

За словами блогера, навантаження у тролів великі. «Це справжня фабрика, де існують виробничі норми, при виконанні норми ти заробляєш 45 тисяч (російських рублів, близько 17 тисяч українських гривень. - ТК). А норма - це 135 коментарів за зміну, яка триває 12 годин», - уточнив Марат Буркхард. Передбачені  і вищі ставки - до 80 тисяч рублів. 

 

Пріорітетною темою, розповів Марат Буркхард, для російських тролів є Україна.

 

Нагадаємо, при Міністерстві інформаційної політики створено «Інформаційні війська України», до яких залучені інтернет-користувачі. 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.cnews.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY