detector.media
18.03.2015 20:28
Гройсман повідомив, що підписав закон про заборону серіалів, які пропагують країну-агресора
Гройсман повідомив, що підписав закон про заборону серіалів, які пропагують країну-агресора

Сьогодні, 18 березня, голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що підписав прийнятий Верховною Радою 5 лютого законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який забороняє показ в Україні серіалів, що пропагують країну-агресора. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

За словами спікера парламенту, закон передано на підпис Президенту України.

 

«Щойно я підписав закон про заборону серіалів, які пропагують краіну-агресора. Сьогодні парламент, нарешті, вирішив всі юридичні проблеми, які досі не дозволяли це зробити. Отже, закон підписано і передано на підпис президенту. Хочу привітати всіх, адже тепер з наших екранів зникне телепропаганда, яка перекручує нашу історію і возвеличує агресора», - повідомив Володимир Гройсман.

 

Водночас він  наголосив, цей закон не стосується ані мультфільмів, ані серіалів про любов. «Забороняються лише пропагандистські агітки. Щодо телеканалів, то їм надається два місяці для того, щоб перейти на нові рейки», - запевнив спікер.

 

18 березня Верховна Рада відхилила проект постанови депутатів від «Опозиційного блоку» Юрія Бойка та Михайла Папієва № 1317-П про скасування голосування в другому читанні за заборону російських серіалів. Таким чином, розблоковано процедуру підписання закону про заборону російських серіалів.

 

Нагадаємо, 6 лютого представники «Опозиційного блоку» ініціювали проект постанови про скасування рішення Верховної Ради від 5 лютого про прийняття в цілому як закону проекту № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України».

 

Через це голова Верховної Ради Володимир Гройсман не міг підписати ухвалений 5 лютого закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який забороняє розповсюдження і демонстрування в Україні частини російських фільмів і серіалів.

 

5 лютого Верховна Рада 259 голосами ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (законопроект № 1317), який забороняє розповсюдження і демонстрування в Україні частини російських фільмів і серіалів. Законопроект прийнято в цілому в редакції, підготовленій Комітетом з питань культури та духовності, але з урахуванням поправки № 28 (про це свідчать результати голосування).

 

При цьому є різні тлумачення того, поправку якого змісту ухвалили народні депутати. У таблиці поправок до другого читання № 28 - це поправка Вікторії Сюмар, за якою забороняються лише ті російські фільми, які виготовлені після 1 січня 2014 року. Однак співавтор законопроекту Микола Княжицький і сама Вікторія Сюмар стверджують, що в документі враховано поправку в редакції Радикальної партії, згідно з якою забороняється всі проекти, які були зняті в Російській Федерації з 1991 року.

 

Сьогодні, 18 березня,  Вікторія Сюмар заявила, що закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (законопроект № 1317) буде підписаний головою Верховної Ради з урахуванням її редакційної правки №28, за якою забороняються лише ті російські фільми, які виготовлені після 1 січня 2014 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY